Ramazana doğru

Ramazana doğru -Diyanet Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu, ramazan ayının birlik ve beraberliği pekiştiren bir ay olduğunu belirtti


EDİRNE (A.A) - Diyanet Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu, ramazan ayının birlik ve beraberliği pekiştiren bir ay olduğunu bildirdi.
     Eroğlu, ramazan ayı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 19 Temmuz Perşembe günü ilk teravih namazının kılınacağını ve 20 Temmuz Cuma günü de oruçlu olunacağını hatırlattı. Ramazan ayında cömertliğin üst seviyeye çıktığını belirten Eroğlu, Bu ayda zekatların verilmesiyle, sadakaların aktarılmasıyla, iftar sofralarıyla, dağıtılan kumanyalarla, fakirlerin ihtiyaçları giderilmekte, böylelikle zenginlerle fakirler kaynaşmakta kardeşliğimiz gelişmekte, birlik ve beraberliğimiz pekişmektedir. Ramazan ayı maddi ve manevi bakım ayıdır. Bu ay, huzuru, açın halinden anlamayı, sabretmeyi, şükretmeyi, hamt etmeyi dini duygularımızı daha yoğun bir şekilde hissetmeyi, hoşgörüyü, eş, dost, akraba ilişkilerindeki sıcaklığı ve nefsimize hâkim olmayı bize öğretir ifadelerini kullandı.
     Ramazan ayının dinmeyen ve eksilmeyen bir aşk olduğunu vurgulayan Eroğlu, bu ayda kaybedilen bütün insani değerlerin kazanılabileceğini ifade etti.
     Müslümanların ve İslam ülkelerinin bu ayda ruhani zevkler yaşadığını dile getiren Eroğlu, Ramazan ayı, Allaha olan kulluk şuurunu derinden hissettiğimiz, milli birlik ve beraberliğimizin pekiştiği bir aydır. Asırlardır din ile bağını koparmadan sürdüren ve onu manevi hayatının aydınlık bir ışığı kılan milletimiz, ramazan ayının huzur ve esenlik veren derin etkisini nefislerinde, ailelerinde ve toplumlarında yaşamış ve yaşatmış, bu ayı sadece dini değil, sosyal ve kültürel hayatları bakımından da canlı bir dönem haline getirmişlerdir. Bu duygularla, ramazan ayının bütün insanlık alemi için hayırlar, huzur ve barış getirmesini, bizleri olgunlaştırmasını ve yüceltmesini Allahtan temenni ve niyaz ediyorum görüşlerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Neşat Ergül

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER