Ramazan Bayramı

Ramazan Bayramı -Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler: Bayramlar dirlik, birlik, beraberlik ve rahmet anlamı taşır


ERZURUM (A.A) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Bayramlar dirlik, birlik, beraberlik ve rahmet anlamı taşır dedi.
     Küçükler, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bayramların toplumsal açıdan önemine değindi. Bayramların rahmet ve bereket anlamına geldiğini belirten Küçükler, şunları kaydetti:
     Bayramlar dirlik, birlik, beraberlik ve rahmet anlamı taşır. İnsanları bir araya getiren, mutlu olmalarını, kaynaşmalarını ve konuşur halde bulunmalarını sağlayan zaman dilimini tarif edecek olsak, kuşkusuz aklımıza ilk olarak bayramlar gelecektir. Çünkü bayramlar rahmettir, bayramlar berekettir, bayramlar birlik, beraberlik ve bütünleşmenin koşulsuz şartsız mümkün hale geldiği yegane zaman dilimleridir. İşte böylesine yüksek manalar taşıyan bir bayramı daha idrak edecek olmanın huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz.
     Toplumların ayakta kalmasını sağlayan çeşitli dinamikler olduğunu belirten Küçükler, mesajını şöyle tamamladı:
     Bizim toplumumuzu ayakta tutan en önemli dinamiklerden birisi de kuşkusuz milli ve manevi zenginliklerimiz, değerlerimiz, gelenek ve göreneklerimizdir. İşte bu zenginliğimizden ve değerlerimizden taviz vermeden geçireceğimiz her anın, aslında geleceğe doğru attığımız en önemli ve en sağlam adımları oluşturacağının mutlaka bilincinde olmalıyız. Bu bilinçten hareketle, geleceğimizi emanet edeceğimiz evlatlarımızın eğitimlerinin de bu istikamette olmasına özen göstermeli, onları milli ve manevi değerlerimizle teçhiz etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Erzurum halkının Ramazan Bayramıtebrik ediyor, huzur, mutluluk ve esenlikler diliyorum.
    
     Muhabir: Gamze İspirli
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER