Ramazan ayında kan bağışı

Ramazan ayında kan bağışı -Kızılay Muğla Şubesi Başkanı Karakuş: -Türkiye genelinde gezici kan alma birimleri gece ekipleri düzenleyerek gönüllü kan bağışçılarına hizmet verecek


MUĞLA (A.A) - Kızılay Muğla Şubesi Başkanı Bülent Karakuş, Türk Kızılayının Ramazan ayı içinde gönüllü kan bağışında yaşanan düşüşü önlemek için bir dizi çalışma başlattığını belirterek, Türkiye genelinde gezici kan alma birimleri gece ekipleri düzenleyerek gönüllü kan bağışçılarına hizmet verecek dedi.
     Karakuş, yaptığı açıklamada Türk Kızılayının ülke geneline yayılmış 15 bölge kan merkezleri ve 62 kan bağışı merkezi ile hizmet verdiğini, Türk Kızılayının topladığı kanlarla sorumlu olduğu bin 536 hastanenin kan ve kan ürünleri ihtiyacını karşıladığını anlattı.
     Ramazan ayı içinde gönüllü kan bağışında yaşanan düşüşü önlemek için Türk Kızılayının bir dizi çalışma başlattığına işaret eden Karakuş, Kan bağışı merkezlerinde iftar sonrasında da mesai uygulaması başlatılıyor. Ayrıca tüm Türkiye genelinde gezici kan alma birimleri gece ekipleri düzenleyerek gönüllü kan bağışçılarına hizmet verecek diye konuştu.
     Karakuş, her yıl yaz aylarında kan bağışında azalma olduğunu, Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle de bağışların daha da azaldığına işaret etti. Türk Kızılayının Ramazan ayına yönelik bir kampanya başlattığını vurgulayan Karakuş, kampanyanın sloganının, Kan bağışına evet, tüm insanlığa hizmet olduğunu söyledi.
     Kampanya kapsamında Türk Kızılayı Muğla Kan Bağışı Merkezinin hafta içi her gün 15.00-24.00 saatleri arası hizmet vermeye devam edeceğine işaret eden Karakuş, Potansiyel bağışçılara ulaşabilmek adına teravih namazı saatlerinde camilerde ve belediyeler tarafından düzenlenen etkinliklerde gezici ekipler görev yapacak dedi.
    
     Muhabir: Kenan Gürbüz
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Ramazan ayında kan bağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER