Ramazan ayına yönelik hazırlıklar

Ramazan ayına yönelik hazırlıklar -Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: -Selime Camisi önünde kuracağımız klimalı iftar çadırı, vatandaşlarımıza hizmet verecek


EDİRNE (A.A) - Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Selimiye Camisi önüne kurulacak klimalı iftar çadırının vatandaşlara hizmet vereceğini belirtti.
     Tanrıkulu, hazırlıklara ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayı boyunca Edirne Valiliği ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğinde çalışacaklarını söyledi. Edirnelilerin ve Selimiye Camisine gelen misafirlerin orucunu rahat bir şekilde açabilmeleri için caminin önüne bir iftar çadırı kurulacağını belirten Tanrıkulu, şunları kaydetti:
     Ramazan ayında, Selimiye Camisi önüne kuracağımız klimalı iftar çadırı vatandaşlarımıza hizmet verecek. Çadırda birçok klima ve su damlalarının püskürtüldüğü vanalar yer alacak. Böylece sıcaklarda oruç tutan vatandaşlarımız ferah bir şekilde iftar yapabilecekler. Ayrıca, Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü de camilere giden yolları onararak çevre düzenlemelerini yaptı. Edirnedeki camilerin temizliği ve bahçelerindeki düzenlemeler hazırlıklar kapsamında tamamlandı.
     Edirnedeki minibüslerin sahur saatlerinde de çalışacağını, hazırlıklar kapsamında davul ve iftar topu kültürünü de yaşatacaklarını belirten Tanrıkulu, belediyenin anons sisteminin de iftar saatlerinde aktif bir şekilde duyuru yapacağını anlattı.
     Tanrıkulu, Vatandaşlarımızın huzurlu ve rahat bir ramazan ayı geçirmeleri için çalışmalarımız devam edecek dedi.
    
     -Türk Kızılayının çalışmaları-
    
     Kızılay Edirne Şube Başkanı Metin Kıray da, ramazan ayı boyunca 800 ailenin evine sıcak yemek götürüleceğini söyledi. Kızılay tesislerinde ise günde 150 kişinin iftar yapacağını belirten Kıray, Hayırsever vatandaşlarımız da, 600 lira vererek tesisimizde bir günlük iftar yemeği dağıttırabilecek. Ayrıca, Kızılay Edirne Şubesi olarak yıl boyunca her gün iki öğün yemek dağıtıyoruz. Yıl boyunca belirlediğimiz 4 bin aileye de kuru gıda yardımı yapıyoruz diye konuştu.
     Kıray, kıyafet sepeti uygulaması da başlattıklarını, vatandaşların kullanmadıkları kıyafetlerini bu kampanyayla ihtiyaç sahiplerine ulaştırabileceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Salih Baran
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Ramazan ayına yönelik hazırlıklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER