Ramazan ayına doğru

Ramazan ayına doğru -Müftü Şahin: Ramazan, kişiye nefsani arzularını ve ihtiyaçlarını kontrol altına almayı öğreten bir okuldur


SİVAS (A.A) - Sivas Müftüsü Yusuf Şahin, Ramazan, kişiye nefsani arzularını ve ihtiyaçlarını kontrol altına almayı öğreten bir okuldur dedi.
     Şahin, Ramazan ayı dolayısıyla yayımladığı mesajında, gönüllerde yaşanan hüznün ve metanetin uzaklaşmasına vesile olan, geceleriyle ihya, gündüzleriyle farklı manevi tatlar yaşatan Ramazan ayının gelişinin insanlara ayrı bir derinlik kazandırdığını belirtti. Şahin, şunları kaydetti:
     Ramazan, kişiye nefsani arzularını ve ihtiyaçlarını kontrol altına almayı öğreten bir okuldur. Ramazan bireyi değiştirir, dönüştürür ve adeta yeniden inşa eder. Günah kirleriyle kalbi kararan ve şeytanın oyuncağı olmaya yüz tutmuş insanı kolundan tutup çeker ve ona kaybettiği istikametini yeniden gösterir. Kendine getirir ve yaratılış gayesini hatırlatır. Kendine gelen ve kendini bilen insan Allahı bilir. Allahı bilen ise hayatı çok farklı anlamlandırır ve kainatı çok farklı görür. Allahın biz kullarına en büyük nimetlerinden biridir Ramazan. Bu nedenle Allah kullarını o kadar çok seviyor ki, kullarının kirlenen gönüllerini Ramazanla yıkıyor. Sahuruyla, iftarıyla,orucuyla, teravihiyle, mukabelesiyle Ramazan bizler için bir aylık eğitim oluyor.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ramazan ayına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER