Ramazan alışverişine dikkat

Ramazan alışverişine dikkat -Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Aydın: Tüketici ramazan ayı alışverişlerinde bilinçli olmalıdır


ERZURUM (A.A) - Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, tüketicileri ramazan alışverişlerinde alacakları gıda ürünlerinin son kullanma tarihine dikkat etmeleri konusunda uyardı.
     Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında özellikle gıda tüketiminde son kullanma tarihi geçmiş ürünler konusunda duyarlı olunmasını istedi.
     Alışverişlerde fiş ve fatura alınmasının önemine değinen Aydın, Tüketiciler malın fiyat ve kalitesini değişik yerlerden araştırmadan satın alınmamalıdır. Alınması gereken mallar ve miktarlar dışında alışveriş yapılmamalıdır. Fiyatı uygun olan mallar arasında, garanti belgesi, Türkçe tanıtma ve kullanma kılavuzu, satış sonrası hizmetlerin alınacağı liste ve teknik düzenlemesine uygun ürünler tercih edilmelidir dedi.
     Raf ve kasa fiyatı uyuşmadığında düşük olan fiyatın baz alınması gerektiğini ifade eden Aydın, şunları söyledi:
     Garanti belgesine satıcının kaşesini vurdurup alışverişe ait fiş veya faturanın tarih ve sayısı işletilmelidir. Satın alınacak malın çeşidine göre kullanım ve bakım özelliklerini öğrenilmelidir. Tartı ve ölçü aletlerinin doğru kullanılmasına dikkat edilmelidir. Plan dışı harcama yapmamak için alışverişe yorgun ve aç çıkılmamalıdır. Alışveriş sonrasında bir sorunla karşılaşılması halinde 175 tüketici hattına başvurulabilir.
    
     Muhabir: Gamze İspirli/ Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Ramazan alışverişine dikkat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER