Ramazanda sağlıklı beslenme

Ramazanda sağlıklı beslenme


MALATYA (A.A) - Malatya İl Halk Sağlığı Müdürü Kemal Şener, Ramazan ayının beslenme düzeninin değişmesinden dolayı sağlık açısından ayrı bir öneme sahip olduğunu bildirdi.
     Şener, yaptığı açıklamada, ramazan ayında sağlıklı beslenmenin yolları hakkında bilgi verdi. Şener, ramazan ayının sindirim sisteminin özellikle midenin dinlendirilmesi için bir fırsat, ancak öğün sayısının ikiye düşürülmesi sebebiyle kilo alma riski konusunda dikkat edilmesi gereken bir ay olduğunu ifade etti.
     Özellikle yağlı yemeklerin ve hamur işi tatlıların tüketiminin artması buna karşılık başta su olmak üzere, sebze ve meyve tüketiminin azalmasının kilo alma riskini artırdığını, sindirim sistemi problemlerine neden olabildiğini anlatan Şener, ancak bu dönemde günlük alınması gereken enerji ve besin ögelerinin oranlarının değişmediğini vurguladı.
     Şener, oruç tutmanın sağlıklı insanların metabolik dengesinde çok önemli değişiklikler yapmadığı, ancak şeker hastalığı, hipertansiyon ve hipotansiyon, karaciğer yetmezliği, kardiyovasküler hastalıkları gibi bazı hastalıklarda, hamilelik ve emziklilik gibi özel durumlarda olumsuz sonuçlar doğurabileceğinin göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkati çekti. Şener, kronik hastalığı olan kişilerin ilgili uzman hekime danışarak oruç tutma konusunda karar vermelerinin sağlığın korunması açısından önemli olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ramazanda sağlıklı beslenme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER