Raftingdeki yoğunluk turizmciyi sevindirdi

Raftingdeki yoğunluk turizmciyi sevindirdi -Yoğun geçen ayları geride bırakan Manavgatın ünlü rafting merkezi Köprülü Kanyonun Türk ekonomisine yıllık katkısı 20 milyon doları buluyor -Köprüçayda kasım ayı sonuna kadar 1 milyon ki


ANTALYA (A.A) - Mustafa Taş - Yoğun geçen ayları geride bırakan Manavgatın ünlü rafting merkezi Köprülü Kanyonun Türk ekonomisine yıllık katkısının 20 milyon dolar olduğu bildirildi.
     Manavgattaki Köprüçay Irmağının özellikle 8 kilometrelik bölümü, macera tutkunlarının yoğun olarak tercih ettiği yerler arasında bulunuyor. Rafting yapmak isteyen turistler, sabah saatlerinde otellerinden alındıktan sonra gerekli kıyafetleri giyerek rehberler eşliğinde ırmakta rafting yapıyor. Gün boyunca düzenlenen etkinliklere katılan turistler günün sonunda yeniden otellerine dönüyor.
     Köprüçayda nisan ayının başlarında başlayan rafting etkinlikleri, genellikle haziran ayında hareketleniyor. Eylül ayı sonlarına kadar yaşanan hareketli dönemin ardından azalan turlar, kasım ayı sonlarında tamamen sona eriyor.
    
     -Sezon kasım ayı sonuna kadar sürecek-
    
     Beşkonak Karabük Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Manavgat Beşkonaktaki Köprüçayda yaz aylarındaki yoğun dönemde günde ortalama 6 bin kişinin rafting etkinliklerine katıldığını söyledi.
     Sezonun ilk ve son aylarında ise bu rakamın günde 3 bin kişiye düştüğünü ifade eden Armağan, Köprülü Kanyonda 35 firmanın rafting ve su sporları yaptırdığını, sektörde yaklaşık 500 kişinin istihdam edildiğini belirtti.
     Sezon sonuna kadar yaklaşık 1 milyon kişinin rafting yapmasını beklediklerini kaydeden Armağan, bu yıl bölgeye en çok Avrupalı turistlerin geldiğini, bunun yanı sıra Rusya, İran ve Iraktan da turist guruplarını ağırladıklarını anlattı.
     Armağan, bu yıl sezonun geç başladığını belirterek, Rafting sezonunda yüksek sezon diye tabir edilen bölüm haziran ayından eylül ayının ortasına kadar sürer. Bu sene ise yoğun sezon gecikmeli olarak temmuz ayında başladı. Ancak yine de esnaflar olarak sezonu istediğimiz düzeyde geçirdik diye konuştu.
     Yoğun sezonun sona erdiği bugünlerde günde ortalama 2-3 bin kişinin rafting yaptığını belirten Armağan, şunları söyledi:
     Bu yıl hareketli dönem iki ay sürmesine rağmen sezon oldukça iyi geçti. Rafting firmaları yemek ve taşıma dahil 10 dolar ile 30 dolar arasında değişen fiyatlarla rafting yaptırıyor. 8 kilometrelik parkuru macera severler yaklaşık 3 saatte tamamlıyor. Bu süre içinde parkurda çeşitli animasyonlar ve su oyunları da yapılıyor. Bölgede yapılan raftingin bölge ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Köprüçayda yapılan raftingden ekonomiye yılda yaklaşık 20 milyon dolar katkı sağlanıyor.
     Raftingin macera sporu olması dolayısıyla insanlardaki stresi aldığını vurgulayan Armağan, bölgede su sporları turizminin daha da artması için özellikle yol ve altyapı konusunda yaşanan eksikliklerin tamamlanması gerektiğini kaydetti.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Raftingdeki yoğunluk turizmciyi sevindirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER