Polisten örnek davranış

Polisten örnek davranış -Gaziantep MYO Sosyal Dayanışma Kulübü öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarıyla, engellilere tekerlekli sandalye aldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri biriktirdikleri harçlıklarla engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye aldı.
     Polis MYO binasında, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Tekerlekli Sandalye Teslim Törenine Polis MYO Müdür Vekili Osman Metli de katıldı.
     Metli, törendeki konuşmasında, öğrencilerin mesleki eğitimlerinin yanında, sosyal ve kültürel yönde de gelişmelerinin sağlanması, teşkilata ve topluma faydalı, bilgili, tam donanımlı bireyler olarak yetiştirilmesinin amaçlandığını söyledi.
     MYO bünyesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü adı altında faaliyet gösteren ve kente bulunan şehit aileleri, huzur evi, çocuk esirgeme kurumu, görme-işitme-zihinsel engelliler ilköğretim okulları gibi yerlerin öğrenciler tarafından ziyaret edildiğini ifade eden Metli, şöyle konuştu:
     GAP Görme Engelliler İlköğretim Okuluna İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü 82. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü öğrencilerine ziyaretlerde bulunuldu. Ayrıca toplanan plastik kapaklarla engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye alımını öngören, Ataşehir Tane Tane Kapak Topluyor, Adım Adım Engelleri Aşıyor isimli sosyal sorumluluk projesine yüksekokul öğrenci ve personelimiz destek vermiştir.
    
     -Öğrencilerden 3 tekerlekli sandalye-
    
     MYO öğrencilerinin harçlıklarını biriktirerek engelli vatandaşlara 3 tane tekerlekli sandalye aldıklarını dile getiren Metli, 75 milyon Türkiye nüfusunun yaklaşık 9 milyonunun engelli vatandaşlardan oluştuğunu aktardı.
     Emniyet teşkilatı olarak böylesine hassasiyet arz eden konularda hat safhada duyarlılık gösterdiklerini belirten Metli, açıklamasının şöyle sürdürdü:
     Bizler polis olarak fiziksel engellerden çok mental engellerle uğraşıyoruz. Bu noktada engellilerin de her vatandaş gibi devletin imkanlarından yararlanmasına gerektiğini vurgulamadan geçemeyeceğim. Engelli vatandaşlarımızın kamu binalarına rahat erişimi ve kamu binalarının engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabileceği şekilde fiziksel açıdan yapılındırılması günümüz Türkiyesi için kaçınılmazdır.
     Konuşmaların ardında MYO öğrencileri tarafından çeşitli etkinliklerin sahnelendiği törende, engelli bir grup tarafından türküler söylendi ve müzik gösterisi yapıldı. MYO öğrencilerinin oyun gösterisi sunduğu esnada engelli vatandaşlar ve Metli de karşılıklı oynadı.
     Tekerlekli sandalyelerin engelli vatandaşlara teslim edildiği törenin sonunda Metli, engelli vatandaşlardan bir tanesini kucağına alarak tekerlekli sandalyeye oturttu.
     (ZER-HAS)
<< Önceki Haber Polisten örnek davranış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER