Polise yakalanmamak için başına silah dayadı

Polise yakalanmamak için başına silah dayadı -Zonguldakta, hakkında çeşitli suçlardan yakalama kararı olan kişi, kendisi gözaltına almak isteyen polislere başına tabancasını dayayarak direndi -Polisin silahlı kişiyi etkisiz hale geti


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta, hakkında çeşitli suçlardan yakalama kararı olan kişi, kendisini gözaltına almak isteyen polislere başına tabancasını dayayarak direndi. Polisin silahlı kişiyi arkasından yaklaşarak etkisiz hale getirme anı, güvenlik kamerası ve cep telefonu görüntülerine yansıdı.
     Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çeşitli suçlar nedeniyle İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılan ve yaklaşık 1 hafta önce Zonguldaka geldiği belirlenen Mehmet Hnin (61) Nizam Caddesinde avukatıyla buluşacağı bilgisine ulaştı.
     Caddede avukatını beklediği sırada gözaltına alınmak istendiği ileri sürülen Mehmet H, yanında taşıdığı ruhsatsız tabancayı başına dayayarak polise teslim olmamak için direndi.
     Güvenlik güçlerinin sakinleştirmek istediği Mehmet H, basının olay yerine çağrılmasını talep ettiği sırada arkasından yaklaşan bir polis memurunun müdahalesiyle etkisiz hale getirildi. Olay anı caddedeki iş yerinin güvenlik kamerası ile bir vatandaşın cep telefonu görüntülerine yansıdı.
     Elindeki tabanca alınan Mehmet H, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
     Mehmet Hnin İstanbulda çok sayıda gasp, adam yaralama ve tehdit olayına karıştığı, hakkındaki yakalama kararının da bu suçlarla ilgili olduğu iddia edildi.
     Mehmet Hnin, Yaklaşık 4 ay önce işlediği çeşitli suçların ardından gözaltı ve tutukluluğunun makul süreden fazla olduğu gerekçesiyle Türkiyeyi AİHMe şikayet ettiği ve 11 bin 900 avro tazminat kazandığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı - Erdinç Aksoy / Sinan Özmüş
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Polise yakalanmamak için başına silah dayadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER