Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı

Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı -Şanlıurfa Valisi Güvenç: -"Artık askerimi, polisimi kaybetmek istemiyorum. Ben bu insanların, çocukların dağlara çıkıp kendi askerine silah sıkmasını istemiyorum"


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, çözüm sürecine ilişkin, "Artık askerimi, polisimi kaybetmek istemiyorum. Ben bu insanların, çocukların dağlara çıkıp kendi askerine silah sıkmasını istemiyorum" dedi.
     Güvenç, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında polisevinde gazi ve şehit aileleri onuruna verilen yemekte, emniyet teşkilatına yeni görev yılında başarılar diledi.
     Şehit ve gazi yakınlarına "sabır" dileyen Güvenç, Allah diğer çocuklarınıza ve bütün milletimizin çocuklarına sağlık, sıhhat, afiyet versin. Her türlü kötülükten beladan, şiddetten, terörden ve kayıplardan korusun" diye konuştu.
     Konuşmasında "çözüm süreci"ne de değinen Güvenç, gelinen noktada acıların dindirilmesine ve son bulmasına çalışıldığını ifade ederek şunları kaydetti:
     "Ne konuşuluyor, ne arayışı yapılıyor, bu çözümse bunun adı ne- deniliyor. Kamuoyunda takip ediyorsunuz. Benim altını çizerek söylediğim şey şu insan olarak, ölümler dursun. Artık askerimi, polisimi kaybetmek istemiyorum. Ben bu insanların, çocukların dağlara çıkıp kendi askerine silah sıkmasını istemiyorum. Kimsenin dağlarda heder olmasını istemiyorum. Enerjimizi, aklımızı, fikrimizi boş işlere harcamayalım. Yiğitlerimiz toprağa düşmesin diyorum."
     İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu da Türk milletinin tarih boyunca birlikte hareket ettiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Rauf Maltaş
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER