Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı

Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı


MUŞ (A.A) - Vali Ali Çınar, Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Çınar, kutlama mesajında, vatandaşın esenliğini ve güvenliğini temin etmek amacıyla 168 yıl önce kurulan teşkilatın, kamu düzeninin sağlanması, huzur ve barış ortamının devamı için hizmet kalitesini her geçen yıl daha da artırdığını belirtti.
     Teşkilatın, 168 yıllık engin deneyimi, eğitilmiş insan gücü ve modern donanımıyla ülkenin en köklü kurumları arasında yer aldığını bildiren Çınar, şunları kaydetti:
     "Türk Polis Teşkilatı, günümüzde devletimizin en başarılı kurumları arasında ön sıralarda yer almakta. Gerek ferdi suçların gerekse organize suçların takibinde dünya polis teşkilatları arasında örnek gösterilmekte. Polis teşkilatı, yasalar çerçevesinde kamu düzeninin korunması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda ülke çapında başarılı çalışmaların altına imza atmıştır."
     Çınar, teşkilatın suç ve suçlularla mücadelede caydırıcı özelliğinin yanı sıra suçluların tespiti ve takibi amacıyla kurulan MOBESE sistemiyle Muşun, Türkiyenin en güvenli ve huzurlu illerinden biri haline geldiğini bildirdi.
     Polis teşkilatının Muşta vatandaş odaklı kamu hizmeti anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Çınar, "Yapmış oldukları başarılı çalışmalarla huzurlu ve güvenli bir şehirde rahatça yaşamamızı temin eden Türk Polis Teşkilatının 168. yıl dönümünü kutluyorum" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER