Polis merkezindeki kadına dayak görüntüleri

Polis merkezindeki kadına dayak görüntüleri -Fevziye Cnin basit yaralama ve memura hakaret suçundan yargılandığı davada görevsizlik kararı verildi


İZMİR (A.A) - İzmirde hakkında işlem yapılmak üzere götürüldüğü polis merkezinde darp edildiği görüntüleri basına yansıyan Fevziye Cnin, basit yaralama ve memura hakaret etme suçundan yargılandığı davada, görevsizlik kararı verildi.
     İzmir 15. Sulh Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına tutuksuz sanık Fevziye Cyi savunan üç kadın avukat ile şikayetçi polislerin avukatı katıldı.
     Duruşmada tanık olarak dinlenen Fevziye Cnin kayınbiraderi Salih Cengiz, olayı görmediğini belirtti.
     Tanık Aynur G ise Fevziye C ile aynı müzikholde garson olarak çalıştıklarını anlatarak, Uygulama yapan polisler içeri girdi. Polisler masaya gelip bizden kimlik istedi. Fevziye kimliğinin yanında olmadığını, misafir olarak burada olduğunu belirterek, polislerle tartışmaya başladı ve hakaret etti. Karakolda yaşanan olayları görmedim dedi.
     Tanık Arzu G de sanık Fevziye Cnin müzikholde Ezgi adıyla tanındığını, olay günü de polislere hakaret ettiğini öne sürdü.
     Avukatların beyanlarının ardından Hakim Ayşegül Arslan, dosyanın tetkik edildiğini, araştırılacak başka husus kalmadığını, tanık beyanları doğrultusunda suç vasfının değiştiğini belirterek dosya hakkında görevsizlik kararı verdi. Dosya, nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.
     Karabağlardaki müzikhollere yönelik 17 Temmuz 2011de yapılan denetimde, kimliksiz olduğu, izinsiz çalıştığı ve polise mukavemette bulunduğu gerekçeleriyle hakkında işlem yapılmak üzere polis merkezine götürülen Fevziye Cnin, polisler tarafından darp edildiği iddia edilmiş ve karakoldaki güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüler, basına yansımıştı.
     Fevziye C, savcılığa giderek suç duyurusunda bulunmuş, polisler de mukavemette bulunduğunu öne sürerek, kendisinden şikayetçi olmuştu.
     Karşılıklı şikayetler üzerine Fevziye C hakkında, kamu görevlisini basit yaralama ve hakaret suçlarından 6,5 yıla kadar, polis memurları hakkında ise tehdit, hakaret, kasten yaralama suçlarından 4 yıl 4 ay ile 5 yıl 10 ay arasında değişen hapis cezaları istemiyle dava açılmıştı.
    
    
     Muhabir: Binnaz Ersoy / Bahri Okumuş
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber Polis merkezindeki kadına dayak görüntüleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER