Polis merkezindeki kadına dayak görüntüleri

Polis merkezindeki kadına dayak görüntüleri -İzmirde gözaltına alınan kadının polis merkezinde dövülmesine ilişkin görüntüleri rapor eden 3 polisin delilleri karartma suçundan yargılandığı davada, görevsizlik kararı verildi


İZMİR (A.A) - Karabağlar Polis Merkezinde geçen yılın temmuz ayında gözaltına alınan Fevziye Cnin dövülmesine ilişkin görüntüleri rapor eden 3 polisin delilleri karartma suçundan yargılandığı davada, mahkeme görevsizlik kararı verdi.
     İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Fevziye Cnin avukatı Hanife Yıldırım ve Suat Çetinkaya ile sanıkların avukatı Gülseren Menek katıldı.
     Haklarında delilleri karartma suçundan 9 ay ile 7,5 yıl arasında hapis cezası istenen İzmir Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şubesinde görevli komiser yardımcısı M.D, polis memurları M.K. ve Ü.S. ise duruşmaya katılmadı.
     Duruşmada söz alan Fevziye Cnin avukatları, polis merkezindeki görüntülerin televizyonlarda gösterildiğini, projeksiyon cihazı kurularak mahkeme tarafından da bu görüntülerin izlenmesini talep ederek, bu görüntülerin yazılı tutanaklarda ne şekilde yansıdığının muhakeme edilmesini istedi.
     Müşteki avukatları, olayın bir bütün olarak değerlendirilmesi için dosyaların ağır ceza mahkemesinde birleştirilmesi gerektiğini söyledi.
     Sanık polislerin avukatı Gülseren Menek ise müvekkillerinin cumhuriyet savcısına sundukları CDlerle 6. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen CDler arasında karşılaştırma yapılarak gizlenen görüntü olup olmadığı konusunda bilirkişi raporunun alınmasını talep etti.
    
     -Mahkeme, görevsizlik kararı verdi-
    
     Mahkeme hakimi de bu davanın diğer sanık polislerin de yargılandığı 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki işkence davasıyla birleştirilme talebine, daha önce muvaffakıyet verilmediğini hatırlattı.
     Bununla birlikte delillerin işkence suçu ile birlikte değerlendirilmesi gerektiği, dolayısıyla da delillerin takdir ve incelemesinin, ağır ceza mahkemesine ait olduğu kanaatine varıldığını belirten mahkeme hakimi, görevsizlik kararı vererek, dosyanın ilgili ağır ceza mahkemesine gönderilmesine karar verdi.
     Bu arada, Fevziye Cnin üzerinde kimlik bulunmadığı gerekçesiyle gözaltına alınmak istenirken, görevli polis memurlarına karşı basit yaralama ve hakaret suçu işlediği iddiasıyla 16,5 yıla kadar hapis istemiyle 10. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılandığı dava da İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki ana davayla birleştirildi.
    
     -Olay-
    
     Karabağlardaki müzikhollere yönelik 17 Temmuz 2011de yapılan denetimde, kimliksiz olduğu, izinsiz çalıştığı ve polise mukavemette bulunduğu gerekçeleriyle hakkında işlem yapılmak üzere polis merkezine götürülen Fevziye Cnin, polisler tarafından darp edildiği iddia edilmiş ve karakoldaki güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüler, basına yansımıştı.
     Karşılıklı şikayetler üzerine F.C. hakkında, kamu görevlisini basit yaralama ve hakaret suçlarından, polis memurları hakkında ise tehdit, hakaret, kasten yaralama ile delil karartma suçlarından ayrı ayrı davalar açılmıştı.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Polis merkezindeki kadına dayak görüntüleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER