Polatlı Borsasında 2012 hasat dönemi ilk

Polatlı Borsasında 2012 hasat dönemi ilk buğdayı satıldı


ANKARA (A.A) - Polatlı Ticaret Borsasında (PTB) 2012 yılı hasat dönemi ilk buğdayı 0,77 liradan satıldı.
     PTB Seans salonunda gerçekleştirilen açık artırmayla Polatlı Çekirdeksiz Köyünden Veli Yılmazın 35 dekar kıraç araziden ürettiği 7 bin kilograma Anadolu Kırmızı Sert Buğdayın kilogramı 0,77 lira birim fiyattan Kırtızlar Un Fabrikası Ticaret Limited şirketine satıldı.
     Polatlıda ilk buğdayın hasat edilmesi nedeniyle PTB Seans Salonunda tören düzenlendi. Törende ilk buğdayın satış seansını gerçekleştiren BTB Başkanı Yahya Toplu, üreticinin kaliteli üretiminin teşvik edilmesi ödüllendirilmesi gerektiğini, Polatlı, Ayaş, Beypazarı ve Haymana Bölgesi buğdayının protein değeri, kalitesinin örnek olduğu ve süne zararlısıyla mücadelenin başarılı olduğunu söyledi.
     Toplu, Biz ilk ürünü getireni ödüllendirmek istemiyoruz. Asıl olan üretimi arttırıcı, kaliteyi arttırıcı yönde çalışmadır, bu çalışmayı yapan çiftçi desteklenmelidir. Dünya genelinde en kaliteli buğdayı hasat edeceğimizi düşünüyorum. Bir kez daha Polatlı, Haymana, Ayaş, Beypazarı çiftçisini Türk çiftçisini tebrik ediyorum dedi.
     Toplu sözlerini şöyle sürdürdü:
     Geçen yıl 950 bin ton müstahsil girişimimiz olmuş, ortalama 10 tonla hesap ettiğimizde 95 bin üretici kamyoncu Polatlıya buğday getirip satmış, 3 yüz bin ton Polatlının rekoltesini bir kenara bırakırsak 650 bin ton çevre il ve ilçelerden ürün gelmiş bu da ortalama 65 bin üretici, kamyoncularla birlikte 130 bin kişi Polatlıya geliyor.
    
     Muihabir: Ali Tuna
     Yayıncı: Eyüphan Kılıç
<< Önceki Haber Polatlı Borsasında 2012 hasat dönemi ilk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER