Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik:

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik: -Gazi Üniversitesi Senatosundan Polatlıyı İlahiyat ve Uygulamalı Bilimler Fakülteleri kurulması kararı geçti, fakülte binaları için destek bekliyoruz


ANKARA (A.A) - Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Gazi Üniversitesi Senatosundan Polatlıya İlahiyat ve Temel Bilimler Fakültesi açılması kararının alındığını, ilçede söz konusu fakültelerin yapılabilmesi için binaların yapılması gerektiğini söyledi.
     Çelik, Gazi Üniversitesi Rektöründen ilçeye İlahiyat Fakültesi açılması hususunda taleplerinin olduğunu, Rektörlüğün binayı Polatlılıların yapması koşuluyla evet dediğini dile getirerek, Şimdi iş değerli Polatlılı hemşehrilerimize kalıyor. Bu konuda ben hemşehrilerime güveniyorum. Hem de bu iş bir yıl içerisinde yapılacaktır dedi.
     Fakültelerin bir an evvel yapılıp hayata geçirilmesinin ilçenin sosyal ve ekonomik hayatına, kültürel hayatına, sanayine ciddi bir katkı olacağını belirten Çelik, Bu bakımdan ben şunu çok arzu ediyorum; iş bu noktaya gelmiş. Şimdi iş bize düştü. Bir an evvel işe başlayalım. Önümüzdeki öğretim yılına geliştirelim diyebilmemiz gerekir. Beklentim şu; mümkünse varlığı yerinde olan hayırseverlerimizin ortaya çıkmasını bekliyoruz. Ben Uygulamalı Bilimler Fakültesini yaptırmaya hazırım. En önemlisi manevi destek bekliyoruz. Bu şekilde başbakanımızın deyimiyle iki babayiğit yok ise hep birlikte Polatlı olarak 100er lira koysak biz bu işi bitiririz. Hep birlikte taşın altına elimizi koymamız gerekiyor diye konuştu.
     Gazi Üniversitesinin, fakültelerin kurulması kararının YÖK, Milli Eğitim, Maliye, Kalkınma Bakanlıkları tarafından uygun görüldükten sonra Bakanlar Kurulu Kararı ve nihayetinde Cumhurbaşkanın onayının ardında hayata geçirileceğini anlatan Başkan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:
     Biz fiili olarak işin içinde olsak da resmi bir aktör değiliz ama şifahi olarak hem YÖK ile hem Gazi Üniversitesi Rektörlüğünde ve bakanlardan gereken onaylar için hükümet nezdinde gerekli görüşmeleri yaptık. İnşallah gerçekleşir ve Polatlı bu söylediğimiz kurumlara kavuşur... Aslında biz bu iki fakülteyi de açılmasıyla bizim üniversite rüyamız gerçekleşmiş de oluyor. Mevcutta iki fakültemiz var. Gazi üniversitemizin fiili olmasa da resmi olarak meslek yüksek okulu var. İşin şu kısmına da değinmek lazım. İlahiyat Fakültesinin binasının yapılması için Belediye Başkanı olarak ben söz verdim. İşin finans kısmı da şimdi başlıyor. İşin para kısmını ayarlamadan önce bahsettiğim bürokrasi kısmını halletmek gerekiyordu. Siz çok güzel binalar yaparsınız ama bir işe yaramaz. Hem siyasetin hem akademinin hem de bürokrasinin evet demesi gerekiyor. Bu parayla sağlanmıyor
     Çelik, üniversite kampüs alanı ve yurt yapılması için Şehitlik Karşısında 257 dönüm alanı tahsis ettiklerini, 27 Aralıkta söz konusu alanın imar plan ihalesini gerçekleştireceklerini söyledi.
    
     Muhar: Ali Tuna
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER