Polatlıda üniversiteye destek görüşmeleri

Polatlıda üniversiteye destek görüşmeleri


ANKARA (A.A) - Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, ilçede kurulması planlanan Gazi Üniversitesi (GÜ) İlahiyat Fakültesi binası için sivil toplum örgütlerinden destek istedi.
     Polatlı Ziraat Odası ve Esnaf Kefalet Kooperatifini ziyaret eden Yakup Çelik, GÜnün Polatlıda İlahiyat ve Uygulamalı Bilimler Fakültelerinin kurulması için senato kararı alarak YÖKe gönderdiğini, kendilerinin de binanın yapımı sözünü verdiklerini, bu amaçla Polatlıdaki sivil toplum kuruluşlarından destek beklediklerini söyledi.
     Başkan Çelik, İlçemiz Şehitlik Mahallesi Şehitlik Kaşında 2750 dönüm alanı eğitim alanı olarak ayırdık. Bunun 2 bin 500 dönümü üniversite kampüs alanı, 250 dönümü ise yurtlar yapmak üzere, ortaöğretim eğitim alanı olarak ayrıldı. Belediyemiz meclisi Ocak ayı oturumunda belediye başkanına ilçeye üniversite yaptırılması ve şartlı bağış toplanması hususunda yetki verdi. Bu hususta ilk yardımı İlhan Cavcav 100 bin TL ile başlattı dedi.
     Üniversite yapılması konusunda şartlı destekleri kabul ettiklerini anlatan Çelik, Hayırsever iş adamlarımız yapacakları yardımları vergiden de düşebilecekler. Polatlı Belediye Başkanlığı olarak Ziraat Bankası Polatlı Şubesine Üniversite Yaptırma Bağış Hesabı açtırdık. Hesap numaramız: Ziraatbank Polatlı Şubesi 5284650-518dir. İban No: TR 54 0001 0000 1105 2846 5051 18. Polatlıdaki üniversite yapılması için sivil toplum kuruluşlarıyla, oda dernek başkanlarıyla destek görüşmelerimiz devam edecek diye konuştu.
     Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz ise üniversitenin Polatlı için önemli olduğunu, bacasız fabrika olarak gördüklerini, Başkan Çelike bu konuda destek olacaklarını dile getirdi.
     Ertuğrul Kıymaz, şöyle konuştu:
     Polatlıdaki vatandaşlarımıza çok büyük bir ivme kazandıracak. İlahiyat fakültesinin önünde Polatlı yazıyor. Bizim Polatlı ismine ihtiyacımız var. Belediye Başkanımız taşın altına elini koymuş, bizde Belediye Başkanımızı üniversite, ilahiyat fakültesi konusunda yalnız bırakmayacağız, bu konuda yanındayız. İnşallah genel başkanımızı da ben bu fizibilite çalışmalarıyla beraber ziyaret edeceğim. Kendisinden artı bir yardımlarını bekleyeceğim. 3 bine yakın esnaf ortağımız var, bunlara tek tek ulaşacağız. Bu üniversitenin gelmesi için gerekirse harmanda ekin, buğday taşıyacağız... Yönetim ve denetim kurulu olarak bu işi önemli buluyoruz, Başkanımızı yalnız bırakmayacağız. Önemli olan Polatlı gerisi bizim için teferruattır. dedi.
     Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu ise çocuk ve gençlerin en iyi şekilde yetiştirilmesi gerektiğini belirterek, Bizler özenen bir toplum değil, dünyaya hükmetmiş ve adaletle hükmetmiş bir ceddin evlatlarıyız, fertleriyiz. Onun için ülkemizin, çocuklarımızın geleceği için kendimizi en iyi şekilde yetiştirmemiz gerekir. İnşallah üniversite yolunda çalışmalarında başarılı olurlar dedi.
    
     Muhabir: Ali Tuna
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Polatlıda üniversiteye destek görüşmeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER