Polatlıda engellilere model uçak kursu

Polatlıda engellilere model uçak kursu


ANKARA (A.A) - Türk Hava Kurumu (THK) Polatlı Şubesi, engelli bireylere yönelik model uçak başlangıç kursu düzenledi.
     Kursun açılış törenine, THK Polatlı Şube Başkanı Ahmet Erdoğan, Türkiye Beyazay Polatlı Şube Başkanı Ziyar Suluyer, THK Saymanı Şermin Gedik, kursiyerler ve yakınları katıldı.
     Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, daha önce düzenledikleri model uçak kursunun engelli derneğinden tekrarı yönünde talep geldiğini, haftanın 3 günü 2şer saatlik sürelerle 1 aylık sürecek yeni kurs eğitimi düzenlediklerini söyledi.
     Erdoğan, "Toplumumuzda da dezavantajlı grup olarak nitelenen engelli bireylerimizin toplumda var olduklarını hissetmeleri ve yaşama tutunma azimlerini artırmak gayesiyle kursumuzu yeniden düzenledik. Engelli bireylerimize kurs verip onları mutlu etmekten kıvanç duyduk" dedi.
     Suluyer ise toplumun genelinin kullandığı sosyal haklardan, engelli bireylerin de yararlanması gerektiğini ifade etti.
     Suluyer, "Arkadaşlarımız bu kurslarla el becerilerini geliştirirken sosyalleşerek, sosyal hayatın içinde olarak kendilerini çok ama çok mutlu hissetmektedirler. Bu kurslar sayesinde, hergün evininden dışarı çıkan ağaç, kuş gören, insanları gören, hayatın akışına tanık olan engelli kardeşlerimiz kendilerini daha mutlu hissetmektedir. Polatlıda devletin tüm birimlerinin engellilere kucak açmasından son derece memnunuz" dedi.
     Konuşmalarının ardından THK Polatlı Şubesi uzman eğitici Şermin Gedik, kursiyerlere ilk eğitimi verdi.
    
     Muhabir: Ali Tuna
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Polatlıda engellilere model uçak kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER