Plajda korfbol...

Plajda korfbol... -Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen uluslararası korfbol turnuvası, Didim Altınkum Plajında yapılacak


AYDIN (A.A) - Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyonu ilk kez plajda, uluslararası bir korfbol turnuvası düzenleyecek.
     Federasyon Başkanı Enver Oral, AA muhabirine, korfbolun kısa sürede Türkiyede ilerleme kaydettiğini, özellikle gençler kategorisinde artık Avrupa çapında iddialı olduklarını söyledi.
     Korfbolun çok değişik bir spor olduğunu vurgulayan Oral, Kadın-erkek karışık yapılabilen tek spor dalı. Ortada bir sepet olmak kaydıyla, her yerde oynanabilir. Biz de, federasyon olarak bu spor dalında ilk kez plajda uluslararası bir turnuva düzenliyoruz. Turnuvamız 4-5 Ağustosta Didim Altınkum Plajında yapılacak dedi.
     Oral, Nazilli Belediyesi, Didim Belediyesi, İstanbul Marmara Üniversitesi, Sakarya Çarkspor, Başkentspor, Ankara Üniversitesi ve Yunanistandan 2 takımın katılacağı turnuvanın sponsorluğunu Didim Belediyesinin yapacağını ifade etti.
    
     -Korfbol Nedir-
    
     Korfbol, kadın ve erkeklerin aynı takımda yer aldığı dünyanın tek takım sporudur. Amaç rakip takımın potasına (korf) topu atarak sayı elde etmektir. Korfbol, takım çalışması gerektirir, topla koşmaya veya top sürmeye izin verilmez.
     Bir takım 4 kadın ve 4 erkek olmak üzere 8 sporcudan oluşur. Oyun sahası 40x20 metre uzunluğundadır. Oyun sahası hücum ve defans bölgesi olmak üzere ikiye ayrılır. Bir takımdan her bir bölgede 2 erkek, 2 bayan oyuncu yer alır.
     Her iki sayıdan sonra takımlar bölge değiştirirler ve defans oyuncuları hücuma, hücum oyuncuları ise defansa geçer.
     Devre arasında ise saha değişimi yapılır. Korfbol sporunda bir erkek bir erkeğe, bir bayan bir bayana savunma yapabilir ve bir kişiye karşı iki kişi savunma yapamaz. Pota yüksekliği 3,5 metredir.
    
     Muhabir: Hüseyin Yeşilkavak
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER