Pir Sultan Abdal Derneği Havza Şubesinde

Pir Sultan Abdal Derneği Havza Şubesinde aşure günü


SAMSUN (A.A) - Havza ilçesinde Muharrem ayının 10. günü nedeni ile Pir Sultan Abdal Derneği Havza Şubesince yedinci geleneksel aşure günü düzenlendi.
     Pir Sultan Abdal Derneği Havza Şubesinde düzenlenen aşure gününe Kaymakam Yunus Kalaycı, Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Emniyet Müdürü Arıkan Yücedağ, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Başara, İlçe Müftüsü Lütfü Kocatürk, Müftülük çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
     Programda Oniki Yıldız Vakıf Binası projesini tanıtan İş adamı Kemal Zeybek, İbadetlerimizi bodrum katlarından kurtaracak, böylesi anlamlı günlerimizde hep birlikte olacağımız modern bir tesis için çalışmalarımıza başladık dedi.
     Kaymakam Yunus Kalaycı ise yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, şunları söyledi:
     Hafızalarımıza kazınan Kerbela olayı inşallah bir kez daha yaşanmaz diyoruz ama maalesef dünyanın her yerinde eziyet ve zulüm devam ediyor. Muharrem ayının 10. günü tarihimizde acı bir olayın günü olarak hafızlarımıza kaydedilmiştir ve bu günü anmak için düzenlenen aşure gününe emeği geçen herkese teşekkür ederim. Vakıf binası olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız.
     Belediye Başkanı Murat İkiz ise, Muharrem ayı içinde hep birlikte ibadetlerimiz yerine getirerek, birlik ve beraberlik duygusu içinde aşure gününe ulaşmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Allah bizlere bir daha Kerbela Olayı gibi acılar yaşatmasın. Bizler Havza Belediyesi olarak sizlerin yanınızdayız ve yapılacak her işte yardımınıza hazırız. Gönlümüz ve kapımız sizlere her zaman açıktır. Birliğimiz, beraberliğimiz ve dirliğimiz her zaman daim olsun diye konuştu.
     Pir Sultan Abdal Derneği Havza Şubesi Başkanı Veli Gül ise aşure günü için hazırlanan 300 kişilik aşure için 12 imamı temsilen 12 çeşit malzemeden toplam 50 kilo malzeme kullanıldığını belirterek, Bu yıl 9.sunu düzenlediğimiz aşure gününe teşrif eden herkese teşekkür ederim. Birlik ve beraberliğimize sahip çıktığımız sürece bu ülkeyi kimse bölemez. Allah insanlığa Kerbale gibi bir acıyı yaşatmasın dedi.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Pir Sultan Abdal Derneği Havza Şubesinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER