Pınarlar köyünde Ağbaba Kurban Geleneği yeniden

Pınarlar köyünde Ağbaba Kurban Geleneği yeniden başlatıldı


ELAZIĞ (A.A) - Elazığın Pınarlar köyünde 1965 yılından sonra sona eren Ağbaba Kurban Geleneği, düzenlenen etkinlikle yeniden yaşatılmaya başlandı.
     Köyde bulunan Ağbaba Ziyaret Tepesi yanında kesilen 6 koç büyük kazanlarda pişirildikten sonra bulgur pilavıyla, yaklaşık 500 misafire ikram edildi.
     Keban Kaymakamlığını temsillen etkinliğe katılan İlçe Emniyet Müdürü Sami Tanrıvedi, Türk bayrağı altında birlik ve beraberlik mesajı veren böyle bir etkinlikte bulunmaktan memnun olduğun belirterek, Bu tür etkinliklerle geleneğinizi devam ettiriyorsunuz. Ne mutlu sizlere. Kurban hayrınız mübarek olsun dedi.
     Pınarlar Köyü Derneği Başkanı Hayrettin Yavuz ise köyün 1965 yılına kadar her yıl Ağbaba Ziyaret Tepesinde geleneksel köy kurbanlarını yaptığını ancak belirttiği yıldan sonra büyük şehirlere göçlerin yaşandığını ve etkinliğin devamını getiremediklerini belirtti.
     Geriye baktıklarında geleneklerini gözden çok uzaklarda bıraktıklarını anlatan Yavuz, şunları kaydetti:
     Kuşak değişikliği nedeniyle maalesef olumsuzluklar yaşıyorduk. 1. Ağbaba Kurban Etkinliğini yapma amacımız gençlerimize atalarımızdan bizlere kalan bu güzel geleneği tanıtmak. Bu yıl, 1. Ağbaba kurbanımıza çok sayıda genç köylümüz geldi ve bu güzel havayı teneffüs etti.
    
     Muhabir: Pir Hasan Doğan / Emrah Gökmen
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Pınarlar köyünde Ağbaba Kurban Geleneği yeniden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER