Petkim 9 ayda 29 milyon lira

Petkim 9 ayda 29 milyon lira zarar etti -Genel Müdür Öztürk: -47 yıllık tarihimizin en yüksek maliyet rakamları ile üretimimizi sürdürüyoruz


İZMİR (A.A) - Petkimin, 2012 yılı 9 ayında net dönem zararı 29 milyon lira oldu.
     Petkimden yapılan yazılı açıklamaya göre, şirketin yılın 9 aylık dönemindeki cirosu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artarak 3 milyar 411 milyon liraya yükseldi. Bu dönemde satışlar yüzde 10 artışla 1 milyon 431 bin tona çıktı. Brüt kar 48 milyon lira, net dönem zararı ise 29 milyon lira oldu.
     İhracat ise yüzde 29 artışla 817 milyon dolar olarak gerçekleşti.
     Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk, şirketin satışlarının yüzde 17 artmasına rağmen maliyetlerin de yüzde 25 arttığına dikkati çekti.
     Öztürk, açıklamada şunları kaydetti:
     Petkimin temel hammaddesi olan NAFTA fiyatları bu dönemde 1000 dolar/ton seviyesinin üzerine çıktı. 3-5 yıl önce 1000 dolar rakamı düşünülemezdi. Bu maliyet rakamları, finansal yapımız üzerinde çok büyük baskı oluşturuyor. 47 yıllık tarihimizin en yüksek maliyet rakamları ile üretimimizi sürdürüyoruz.
     Kontrolümüz dışında olan bu dezavantajı, verimlilik artırıcı ve dar boğaz giderici yatırımlar ve proses iyileştirmeleri ile kompanse etmeye çabalıyoruz. Bu kritik süreçte üretim gücümüzü korumaya devam ediyoruz.
    
     Muhabir: Tolga Albay / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber Petkim 9 ayda 29 milyon lira Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER