Pendikte Evlilik Öncesi Eğitim programı

Pendikte Evlilik Öncesi Eğitim programı


İSTANBUL (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Pendik Belediyesinin sağlıklı evliliklerle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği Evlilik Öncesi Eğitim programı başladı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, evlenecek çiftlere farkındalık eğitimi sunmak istediklerini belirtti.
     Neslin devamı açısından en önemli kurumun aile olduğunu ve sorunların en önemli çözüm aracının da eğitim olduğunu vurgulayan Bozoğlu, şunları kaydetti:
     Ailenin sağlıklı temeller üzerine inşa edilmesi için bakanlık olarak, bunu nasıl kurumsallaştırırız sorusundan yola çıkarak çalışmalarımızı 2012 yılında başlattık. Türkiye genelinde 75 ilde 1500e yakın uzmanımıza eğitici eğitimi verdik. Çevremizde bu tür sorunlarla karşılaşan ailelerin, mutlaka bir kez daha uzmanla görüşüp değerlendirme yapmalarının faydalı olduğunu görüyoruz. Aile içi yaşadığımız sorunlarda mutlaka bir uzman desteği alma ihtiyacı duyalım. Evlilikte her evet sözcüğü yeni bir başlangıçtır. Bu başlangıç iyi yönetilmeli. Bu huzur ortamını oluşturacak olan da huzursuz hale getirecek olan da bizleriz.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Pendikte Evlilik Öncesi Eğitim programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER