Pegasus Airlines Windsurf Dünya Kupası

Pegasus Airlines Windsurf Dünya Kupası -Alaçatıda düzenlenen 5. ayak yarışlarının ilk gününde rüzgarın yeterli seviyede olmaması nedeniyle yarış yapılamadı


İZMİR (A.A) - Rüzgar sörfünde İzmirin Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı beldesinde bugün başlaması planlanan Profesyonel Windsurf Birliği (PWA) Slalom Dünya Kupası 5. ayak yarışları, rüzgarın yeterli seviyede olmaması nedeniyle yapılamadı.
     Türkiye Yelken Federasyonu Kurumsal İletişim Koordinatörü Gülden Aktugan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayıt işlemleriyle başladıkları yarışlarda, 64 erkek ve 26 kadın olmak üzere toplam 90 sporcunun yarışacağını söyledi.
     İlk gün rüzgarın yeterli seviyede olmaması nedeniyle yarışların yarın saat 10.30da başlamasına karar verildiğini kaydeden Aktugan, şöyle konuştu:
     Alaçatıdaki sporcu sayısı, PWAnın daha önceki yarışlarına göre rekor denebilir. Türk sporcularımızdan da yüksek bir katılım var. Erkeklerde 9, kadınlarda 11 sporcuyla yarışıyoruz. Bu da rüzgar sörfünün Türkiyede ne kadar geliştiğinin göstergesi. Dünya şampiyonası Türkiyeye gelince buradaki yarışmacılarımız da yarışmak, kendilerini geliştirmek istiyorlar.
     Slalom dalında toplam 7 ayaktan oluşan ve ilk ayağı 19 Nisanda İtalyada başlayan PWA Windsurf Dünya Kupasında şampiyonlar, 30 Kasım-7 Aralık tarihlerinde Vietnamda yapılacak son yarışlarla belirlenecek.
     Bugüne kadar yapılan 4 ayak sonucunda erkekler slalomda Björn Dunkerbeck, kadınlar slalomda ise Karin Jagginin ilk sırada yer aldığı şampiyonada, Türk sporcular ise kadınlarda Lena Aylin Erdil üçüncü, Çağla Kubat beşinci, erkeklerde de Bora Kozanoğlu 27. sırada bulunuyor.
    
     -Dünya şampiyonu olmak istiyorum-
    
     Kadınlar kategorisinde üçüncü durumda bulunan Lena Aylin Erdil, son 4 senedir de PWAnın yarışlarına katıldığını, dünyanın bir çok yerinde mücadele ettiğini söyledi.
     Bunların kendisine tecrübe kazandırdığını kaydeden Erdil, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Şu anda dünya üçüncüsü durumundayım. Sponsorum olan Türk Hava Yolları sayesinde birçok yere gidip antrenman yapabildim. Onlar çok büyük destek oldu. Son sene de Red Bull desteği ile yarışıyorum. Bu ikisi aslında profesyonel yarışmaya ve şu anda olduğum yere gelmemde çok büyük destek oldu. Buraya Türkiye şampiyonu olarak geldim şimdi de dünya şampiyonu olmak istiyorum.
     Halen erkekler kategorisinde birinci durumda bulunan Björn Dunkerbeck ise Alaçatıda altı yıldır yarıştığını belirterek, Her yıl geldiğimde daha da geliştiğini görüyorum. Buranın coğrafi yapısı ve rüzgarı muhteşem. Rüzgar açısından diğer yerlerde böyle bir avantaj yakalayamıyoruz. Şu aşamada 1. durumundayım. Burada alınacak puanlar, son iki ayak için çok önemli olacak. Çünkü ilk üç sırada çok yakın bir puan durumu var. Burada da geçen seneki gibi birinci olmak istiyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Bahri Okumuş
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Pegasus Airlines Windsurf Dünya Kupası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER