Pazaryerinde vatandaşlar dolandırıcılara karşı uyarıldı

Pazaryerinde vatandaşlar dolandırıcılara karşı uyarıldı


BİLECİK (A.A) - Pazaryeri Emniyet Amirliği, son günlerde artan dolandırıcılık şikayetleri üzerine ilçe merkezi ve köylerdeki vatandaşları uyardı.
     Pazaryeri İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Ufuk Karabudak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 10 günde dolandırıcılık hakkında şikayetler aldıklarını belirterek, cep telefonlarından mesaj göndererek insanların kandırıldığını söyledi.
     Şehir merkezinde bir kişinin telefonuna gelen mesaja kanarak, hesaba para gönderdiğini dile getiren Karabudak, şunları kaydetti:
     S.Y. isminde bir vatandaş, telefonuna gelen mesaja kanarak, bir banka şubesi bankamatiğinden verilen hesaba 9 bin 250 lira yatırmış. Emniyet amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte bu konuda vatandaşları uyarma gereği duyduk. Şehirde vatandaşları uyarmak amacıyla el broşürleri hazırladık ve kahvehanelere, fabrikalara, vatandaşların rahatça görebileceği yerlere astık. Böyle durumlarda vatandaşın uyanık olmasını ve 155 Polis imdat hattı ile 156 Alo Jandarma hatlarını aramalarını istiyoruz.
     Cuma hutbelerinde de vatandaşların bilgilendirildiğini dile getiren Karabudak, halkın kimseye kimlik bilgilerini vermemesi yönünden uyarıda bulundu.
    
     Muhabir: İbrahim Öztosun / Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Pazaryerinde vatandaşlar dolandırıcılara karşı uyarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER