Pazar Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Demir:

Pazar Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Demir: Üreticilerimizden, piyasa fiyatlarının altında ürün satmamalarını istiyoruz


RİZE (A.A) - Pazar Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Ziya Demir, üreticilerden, piyasa fiyatlarının altında ürün satmamalarını istediklerini bildirdi.
     Demir, yaptığı yazılı açıklamada, piyasa şartları dikkate alınarak tüccar ve bunlar adına kivi alımı yapan aracılarla yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamadığını belirterek, üreticilerin ortak hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.
     Üreticilerden, piyasa fiyatlarının altında ürün satmamalarını isteyen Demir, şunları kaydetti:
     Bölgemizde kivi yetiştiren üreticilerin, ürünlerini piyasa şartları dikkate alınarak en iyi fiyattan satabilmeleri için tüccarlar ve tüccar adına kivi alımı yapan aracılarla yapılan görüşmelerde bugün itibariyle herhangi bir anlaşma sağlanamamıştır. Ordu bölgesinde birinci sınıf ürün 1,50 lira, ikinci sınıf ürün de 1 lira fiyattan satılırken, bölgemiz alıcıları birinci sınıf ürün için 1.20 lira ve ikinci sınıf ürün için de 70 kuruş fiyat vermişlerdir. Bu kabul edilemez bir durumdur. Birlik olarak üreticilerimizin kivilerini bu fiyatlardan satmalarını kabul etmemiz mümkün değildir.
    
     Muhabir: Naci Güven
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Pazar Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Demir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER