Pazar esnafından ilçe merkezindeki büyük marketlere

Pazar esnafından ilçe merkezindeki büyük marketlere tepki


RİZE (A.A) - Pazar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, ilçe merkezindeki büyük marketlerin ilçe dışına taşınması ve bundan sonra merkezde kurulmak istenen büyük marketlere ruhsat verilmemesi için Pazar Belediyesine dosya sundu.
     Pazar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Ali Bekiroğlu, yaklaşık 200 esnafın imzasını taşıyan dosyayı, Belediye Meclis Toplantısında değerlendirilmesi isteğiyle Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basaya teslim etti.
     Bekiroğlu, son zamanlarda şehir merkezlerinde artan büyük marketlerin, haksız rekabete neden olduğunu ve ekonominin temel taşı olan esnafın iş yapma kabiliyetini engellediğini savunarak, Bizler elbette ki serbest piyasa ekonomisinde hiçbir sektöre karşı değiliz. Ancak haksız rekabete ve esnafın ezilmesine de göz yumamayız. Şehir merkezinde konuşlanmış büyük marketlere, kanunlar çerçevesinde çekidüzen verilmesi için esnafımızdan gelen istek ve imzaları belediye başkanımıza teslim ediyor, gereğinin de yapılacağını umuyoruz dedi.
     Belediye Başkanı Basa, konuyla ilgili mevzuatı incelettirip gereken tedbirlerin alınacağını ifade ederek, Esnafımız bizim için çok önemlidir. Şehri yaşatacak, hareketliliği sağlayacak olan elbette ki esnafımızdır. Her gün yeni yeni iş kolları, dükkanların açılışlarını gerçekleştirmekteyiz. Şehir merkezinde bir büyük market açıp onlarca dükkanı kapattırmanın elbette ki mantığı olamaz. Şehrimizin, ayrı ayrı iş kollarında en iyi hizmeti verecek esnafa ihtiyacı var. Bu konudaki mevzuatı değerlendirip esnafımızın isteği doğrultusunda Belediye Meclisimize gereken teklif sunulacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Naci Güven
     YayıncI: Asena Akçay
<< Önceki Haber Pazar esnafından ilçe merkezindeki büyük marketlere Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER