PAÜ Teknokent sanayiciye hizmet veriyor

PAÜ Teknokent sanayiciye hizmet veriyor


DENİZLİ (A.A) - Pamukkale Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Hasalettin Deligöz, üniversite-sanayi işbirliğiyle 42 şirkete, 48 öğretim elamanıyla Ar-Ge projeleri hazırladıklarını söyledi.
     Deligöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Teknokentin bölgenin tek ve etkin teknokenti olma yolunda hızla ilerlediğini belirtti.
     Üniversite-sanayi işbirliğinin artması amacıyla kurulduğu 2007 yılından bugüne Pamukkale Teknokentin 18 bölümden 48 öğretim elemanı ile sanayicileri buluşturduğunu ifade eden Deligöz, Yeni firmalarımız gün geçtikçe artıyor. Yeni blokların bir an önce bitirilmesi ile önümüzdeki dönem Ar-Ge ve inovasyonun önemini kavrayan şirketlerin, katma değerli ürünler üretmek üzere Teknokent çatısı altında olacağını düşünüyoruz dedi.
     Deligöz, alt yapı eksiklerinin giderilmesi için gerekli çalışma ve faaliyetlerin devam ettiğini, teknokentin ileri ki yıllarda daha etkin olacağını kaydetti.
     Pamukkale Teknokentte üniversite ile özel sektörün ortak araştırma projeleri sonucunda yüksek katma değerli ürünlerin geliştirildiğini ifade eden Deligöz, bu projelerin geliştirilmesinde bölgede yerel ve ulusal hibe desteklerinden yararlanmanın mümkün olduğunu, KOSGEBin Teknokentteki yeni girişimcilere yüzde 60 oranında hibe desteği verdiğini hatırlattı.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber PAÜ Teknokent sanayiciye hizmet veriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER