PAÜye Altın Baykuş ödülü

PAÜye Altın Baykuş ödülü -PAÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemal Merana Dünya Malzeme ve İmalat Mühendisliği Akademisi tarafından Altın Baykuş ödülü verildi -Meran, bu ödülü alan ilk


DENİZLİ (A.A) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemal Merana, Dünya Malzeme ve İmalat Mühendisliği Akademisi (AMME World Academy) tarafından Prof. Dr. Fryderyk Staub Altın Baykuş Ödülü verildiği bildirildi.
     PAÜden yapılan açıklamada, Polonya Silesian Teknoloji Üniversitesinde düzenlenen törende, Polonyalı bilim insanlarının ve yüksek eğitiminin uluslararası alana taşınması ve malzeme mühendisliği ile uğraşan Polonyalı bilim insanlarının işbirliklerini geliştirmesine katkısı nedeniyle Merana, Prof. Dr. Fryderyk Staub Altın Baykuş ödülü verildiği kaydedildi.
     1997 yılında başlayan ve bugüne kadar farklı ülkelerden 33 bilim insanının ödüllendirildiği organizasyonda Meranın, Türkiyede bu ödülü alan ilk bilim insanı olduğu, malzeme bilimi konusundaki çalışmalarından ve malzeme bilim topluluğuna olan katkılarından dolayı akademi kuruluna daimi üye olarak seçildiği belirtildi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber PAÜye Altın Baykuş ödülü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER