Patronlarını mezardaki babasına şikayet ettiler

Patronlarını mezardaki babasına şikayet ettiler -Denizlide kapanan bir fabrikanın çalışanları, çalıştıkları döneme ait ücret ve kıdem tazminatlarını ödemeyen fabrika sahibini, mezarı başında babasına şikayet etti (Fotoğraflı-


DENİZLİ (A.A) - Denizlide 2009 yılında kapanan Denizli Basma ve Boya Sanayisinin 20ye yakın çalışanı, çalıştıkları döneme ait ücret ve kıdem tazminatlarını ödemediğini iddia ettikleri fabrika sahibini, mezarı başında babasına şikayet etti.
     Fabrika kapanmadan önce iş yerinde örgütlü olan Türk-İşe bağlı TEKSİF Sendikasına üye işçiler, giydikleri elbise şeklindeki dövizlerle Asri Mezarlığa gitti. İşçiler, fabrikanın sahibi Esat Sivrinin 1976da yaşamını yitiren babası Kazım Sivrinin buradaki kabri başında dua ederek, mezarın üzerindeki çiçekleri suladı.
     Grup adına basın açıklaması yapan TEKSİF örgütlenme uzmanı Ömer Seyfettin Atılgan, haklarının sonuna kadar arkasında olduklarını, ödenmeyen maaş ve kıdem tazminatları için eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.
     Ahlaki, vicdani ve insani değerlerin bir babanın evladına en büyük mirası olduğunu ifade eden Atılgan, Bizim amacımız, insanlardan helallik alan günahsız bir insanın kemiklerini sızlatmak değil, Esat Sivriye ve aile adına ödeme sözü verenlere bu değerleri, bu kıymetli mirası hatırlatmaktır diye konuştu.
     İşçiler, açıklamanın ardından dağıldı.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Patronlarını mezardaki babasına şikayet ettiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER