Pariste 3 kadının öldürülmesi

Pariste 3 kadının öldürülmesi -BDP Diyarbakır Milletvekili Aydoğan: -Bu tür mücadelelerde ve dönemlerde beklenilen durumlardır


ŞIRNAK (A.A) - BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Pariste 3 kadının öldürülmesiyle ilgili, Bu tür mücadelelerde ve dönemlerde beklenilen durumlardır. Bekliyorduk aslında fakat bu kadar da çabuk geleceğini düşünmemiştik dedi.
     Aydoğan, Cizre ilçesinde H.Önün 30 Nisan 2012de 5 kişinin tecavüze uğramasıyla ilgili açılan davanın duruşmasını Şırnak Adliyesinde izledikten sonra Valilik önünde yapılan basın açıklamasına katıldı.
     Fransanın başkenti Pariste terör örgütü PKKya yakınlığıyla bilinen Kürdistan Enformasyon Bürosunda PKKnın kurucularından Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Söylemezin bir suikast sonucu yaşamlarını yitirdiğini belirten Aydoğan, bunu kadınlar olarak kınadıklarını ifade etti.
     Katledilen arkadaşlarımız, yaşamlarını Kürt halkının uzun yıllardan beri sürdürdüğü özgürlük mücadelesi içerisinde geçirmiş aynı zamanda kadınların özgürlük mücadelesine büyük emekler vermişlerdi diyen Aydoğan, şöyle konuştu:
     Şüphesiz tam da çözümün ve barışa giden yolun tartışıldığı bir dönemde İmranlıda Öcalan ile devlet yetkililerinin Kürt sorununun barışçıl, demokratik, adil çözümü konusunda başlangıç yaptıkları bir dönemde yapılan bu suikast, saldırı bize göre gelişmekte olan barış ve çözüm sürecine yönelik saldırıdır. Bu tür mücadelelerde ve dönemlerde beklenilen durumlardır. Bekliyorduk aslında fakat bu kadar da çabuk geleceğini düşünmemiştik.
    
     Muhabir: Cafer Balık / Nurten Aslan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Pariste 3 kadının öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER