Paralimpik Yelken

Paralimpik Yelken -Bedensel Engelli Yelken Milli Takım seçme kampı, 22 sporcunun katılımıyla Mersinde başladı


MERSİN (A.A) - Türkiye Paralimpik Yelken Eğitim ve Geliştirme Milli Takım seçme kampı Mersinde başladı.
     Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından planlanan ve Mersin Yelken İhtisas ve Yat Spor Kulübünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen kampa, 4 ilden 22 sporcu ve 7 idareci katıldı.
     Gelecekte uluslararası paralimpik yelken yarışlarında Türkiyeyi temsil edecek paralimpik yelken milli takım sporcularının yetiştirilmesi hedeflenen kamp çalışması çerçevesinde, sporculara Çamlıbel Balıkçı Barınağında düzenlenen eğitimde Refik Aktuğ tekne ile ilgili teorik bilgiler anlattı.
     Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün desteklediği 7 Ekime kadar sürecek kampta, sporcular alacakları teorik eğitimlerin ardından özel olarak yapılan yelkenli teknelerle denize açılarak, milli takım seçme yarışlarına katılacaklar.
     Mersin Yelken İhtisas ve Yat Spor Kulübü Başkanı Utku Ener, kampın Türkiyede ikinci defa Mersinde yapıldığını söyledi.
     Bedensel engellileri yelken sporu ile buluşturarak hayata bağlamayı hedeflediklerini ifade eden Ener, Sosyal sorumluluk çalışması çerçevesinde engellilerin gündelik yaşantılarını değiştirecek farkındalıklar oluşturmak ve engellilerle ilgili toplumsal duyarlılığı artırmak üzere yürütülen paralimpik kamp çalışmalarının en iyi şekilde tamamlanması için elimizden geleni yapacağız dedi.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER