Pancar üreticilerine uyarı

Pancar üreticilerine uyarı


MUŞ (A.A) - Muş Şeker Fabrikası Müdürü Ramazan Aytekin, çiftçilerin, olası bir kar yağışı ve don olmadan pancar sökümünü tamamlayarak fabrikaya teslim etmesi gerektiğini belirtti.
     Aytekin, şeker fabrikasında devam eden 31inci dönem pancar alım kampanyası ile ilgili çiftçilere uyarıda bulundu.
     Kış mevsiminin gelmesi ile sürekli hava durumunu takip ettiklerini ve çiftçilerin kısa süre içerisinde pancarını teslim etmesi gerektiğini vurgulayan Aytekin, geçen yıl kötü hava koşulları nedeniyle pancar çiftçisinin zor bir sezon geçirdiğini ifade etti.
     Aytekin, bu yıl da aynı sorunun yaşanmaması için çiftçilerin söküm işlemini kısa sürede tamamlanması gerektiğini bildirerek, Çiftçilerin, olası bir kar yağışı ve don olmadan pancar sökümünü tamamlayarak fabrikaya teslim etmesi gerekiyor dedi.
     Fabrikadaki görevlilerin de köyleri tek tek gezerek çiftçileri uyardığını anlatan Aytekin, kampanyanın 7 Aralıkta sona ereceğini söyledi.
     Geçen yıl 20 bin ton dolayında pancarın, kış mevsiminin erken gelmesi nedeniyle kar altında kaldığına işaret eden Aytekin, şöyle konuştu:
     Bu yıl daha duyarlı davranıp bu olayın bir daha yaşanmaması için tedbir alıyoruz. Bu noktada iş çiftçilerimize düşüyor. Tüm çiftçilerimiz hızlı bir şekilde pancarını söküp teslim etmelidir. Bölgedeki 4 ile bağlı 8 ilçede ve 116 köyde toplam 7 bin 190 çiftçi tarafından 100 bin 400 dekar alanda pancar ekiliyor. Bu verilere göre bu yıl yaklaşık 410 bin ton pancar tesellüm edilmesi hedeflenmektedir. Fabrikamızda da bu yıl 300 bin ton pancar işlemeyi planlıyoruz.
    
     Muhabir: Kadir Tunç
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Pancar üreticilerine uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER