Pamukova, doğalgaza kavuştu

Pamukova, doğalgaza kavuştu -TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Üstün: -Doğalgazı kullanmak bence bir insan hakkıdır


SAKARYA (A.A) - Pamukova ilçesi doğalgaza kavuştu.
     Belediye önünde düzenlenen törende konuşan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, ilçenin tarihinin en önemli günlerinden birini yaşadığını söyledi.
     Sobaya kömür taşımanın ne demek olduğunu iyi bildiğini kaydeden Üstün, Gerek ısınma gerekse yemek yapmada kullanılan gazın temini büyük sıkıntılar doğuruyordu. Bütün bu dertler inşallah ortadan kalkacak. Gerçekten hayat standardınız yüzde 30 oranında artacak. Kışın geldiğini anlamayacaksınız, çok konforlu döneme geçiyorsunuz. Doğalgazı kullanmak bence bir insan hakkıdır dedi.
     Akmercan Şirketler Grubu Genel Müdürü Yunus Keskin ise 2 yıl önce Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) doğalgaz dağıtım ihalesini kazandıklarını anımsatarak, 3 Mart 2011de dağıtım lisansı aldıklarını bildirdi.
     Keskin, altınkaynak töreninin ardından 80 bin metreküplük istasyon inşa ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi:
     26 kilometrelik ana çelik dağıtım hattı, 190 kilometrelik polietilen dağıtım hattı ve 4 bin 500 binaya servis kutusu montajı yaptık. Toplam yatırımımız 25 milyon liradır. Dağıtım bölgesinin yüzde 80inin doğalgaz altyapı yatırımları tamamlanmış ve 15 bin konuta doğalgaz götürülmüştür. Yatırımlarımızın tamamlanmasıyla 20 bin konuta doğalgaz bağlanmış olacaktır. Geyve ve Pamukovada abonelik işlemleriyle, bugüne kadar bine yakın abone kaydı yapılmıştır. Diğer enerji kaynakları mukayese edildiğinde doğalgaz kullanan bir ailenin bütçesine 2 bin lira tasarruf sağlanacaktır.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Pamukova, doğalgaza kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER