Pamukkalede Ramazan Bayramı hareketliliği

Pamukkalede Ramazan Bayramı hareketliliği -Şifalı suyu ve bu suyun oluşturduğu beyaz travertenlerin sunduğu görsel zenginlikle Denizlinin dünyaya açılan penceresi olan Pamukkalede, Ramazan Bayramı öncesinde oteller yüzde 85 oranın


DENİZLİ (A.A) - Fatma Karakış - Şifalı suyu ve bu suyun oluşturduğu beyaz travertenlerin sunduğu görsel zenginlikle, Denizlinin dünyaya açılan penceresi olan Pamukkalede, Ramazan Bayramı öncesinde oteller yüzde 85 oranında doldu.
     UNESCOnun dünya mirası listesinde bulunan ve doğa ile tarihin iç içe geçtiği Pamukkale, bayram tatillerinde de yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği gözde mekanlar arasında yerini alıyor.
     Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Karakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram tatilinde Pamukkaleye günde 8 bin yerli ve yabancı turist beklediklerini söyledi.
     Denizlinin kültür ve sağlık turizmi anlamında Türkiyenin çok önemli illerinden birisi olduğunu belirten Karakan, Özellikle bölgedeki şifalı sular turistlerin burayı tercih etmesine sebep oluyor. Birçok kişi farklı hastalıklar sebebiyle buraya gelip şifa buluyor dedi.
     Karakan, Denizlideki termal su kaynaklarının, termal turizmin zenginliğinin Denizliyi farklı kıldığını ifade ederek, bayram tatilinde Pamukkaledeki termal sulardan yararlanmak ve bu eşsiz güzelliği görmek isteyenler için bayram öncesinde tesislerdeki hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.
    
     -Bayramda 24 bin turist bekleniyor-
    
     Pamukkalenin dünyada eşi benzeri olmayan, görülmeye değer bir yer olduğunu dile getiren Karakan, Pamukkalede özellikle Hierapolis Antik Kentindeki kazılarda İtalyan ekip tarafından da her gün eşsiz, farklı güzelliklerin ortaya çıkarıldığını vurguladı.
     Karakan, Ramazan Bayramında günde 5 bin yabancı turist beklediklerini ifade ederek, Yerli turistlerle birlikte bu sayının günlük 8 bine ulaşacağını tahmin ediyoruz. Ramazan Bayramında yerli ve yabancı turistlerle birlikte 24 bin turisti ağırlamayı hedefliyoruz. Pamukkalede bayram öncesinde oteller yüzde 85 oranında doldu. Pamukkale ve Karahayıt bölgesine gelecek misafirlerimize bayrama özel aktiviteler hazırladık diye konuştu.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Pamukkalede Ramazan Bayramı hareketliliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER