Palandökende sömestir bereketi

Palandökende sömestir bereketi -Kar kalınlığı 80 santimetreye ulaşan Palandöken Kayak Merkezindeki otellerde doluluk oranları yüzde 100e ulaştı -Polonya, Rusya, Gürcistan, Ukrayna ve İrandan gelen turistler kayak yapmanın key


ERZURUM (A.A) - Kar kalınlığı 80 santimetreye ulaşan Palandöken Kayak Merkezindeki otellerde doluluk oranları yüzde 100e ulaştı.
     Bölgede etkili olan yağışla kar kalınlığı istenilen seviyeye ulaşan Palandökende, Polonya, Rusya, Gürcistan, Ukrayna ve İrandan gelen turistler kayak yapmanın keyfini yaşıyor.
     Bütün pist ve liftleri açık olan kayak merkezinde faaliyet gösteren işletmeler, sömestir için yoğun talep aldıklarını belirterek, farklı ülkeler başta olmak üzere yerli turistlerin de yoğun ilgi gösterdiğini bildirdi.
     Dedeman Ski Logde ve Dedeman Ski Resord otellerinin Genel Müdürü Nuri Avşarer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarıyıl tatili için yoğun talep aldıklarını belirterek, otellerinin yüzde 100 dolu olduğunu söyledi.
     Havanın güzel olduğunu ve pistlerde kar kalınlığının istenilen seviyede olduğunu vurgulayan Avşarer, Türkiyeden de büyük talep var. Otelimiz yüzde 100 dolu. Güzel bir sezon geçiriyoruz. Farklı ülkelerden gelen misafirlerimize farklı alternatifler sunuyoruz dedi.
     Xanadu Oteli İdari İşler Müdürü Ömer Akca da doluluk oranlarının yüzde 95 civarında olduğunu belirterek, sömestir tatilinin işletmelerin yüzünü güldürdüğünü söyledi.
     Kayak merkezinde gece de kayak yapma imkanı olduğunu vurgulayan Akca, Sabah 08.00den akşam 20.00ye kadar kayak yapılabiliyor. Aydınlatılmış pistlerimiz var. Rusya, Ukrayna ve Polonyadan misafirlerimiz var. Çocuklar için de kulübümüz var. Çocuklar kulüpte eğlenirken aileler rahatça kayak yapabiliyor diye konuştu.
     Polat Otel Ön Büro Müdürü Ahmet Baykal ise dolu dolu bir sezon geçirdiklerini belirterek, Polonya, Rusya, Ukrayna, Gürcistan ve İrandan misafirlerin olduğunu vurguladı.
     Otellerindeki doluluk oranının yüzde 100 olduğunun altını çizen Baykal, Palandöken Kayak Merkezinde güzel bir sezon geçirdiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Palandökende sömestir bereketi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER