Palandökende kayak keyfi

Palandökende kayak keyfi -Kar kalınlığı 90 santimetreye ulaşan Palandökene gelen yerli ve yabancı turistler, güneşli havada kayak ve snowboard yaparak zaman geçirdiler


ERZURUM (A.A) - Türkiyenin önde gelen kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken Kayak Merkezine gelen yerli ve yabancı turistler, kar kalınlığının 90 santimetreye ulaştığı pistlerde kayak ve snowboard yaptılar.
     Özellikle Polonya, Ukrayna ve Rusyadan gelen turistler, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında altyapısı yenilenen ve birçok yeni tesisin açıldığı Palandökene yoğun ilgi gösteriyor.
     Son yağışlarla kar kalınlığı 90 santimetreye ulaşan Palandökende otellerin doluluk oranları da yüzde yüze yaklaştı. Bugün güneşli havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler snowboard ve kayak yaparak, kızakla kayarak zaman geçirdiler.
     Dedeman Ski Logde ve Dedeman Ski Resord otellerinin Genel Müdürü Nuri Avşarer, AA muhabirine, son yağan karla birlikte pistlerde kar kalınlığının istenilen seviyeye ulaştığını belirterek, bazı pistlerde kar kalınlığının 1,5 metreye kadar çıktığını söyledi.
     Avşarer, Pistlerimiz açık ve kayağa elverişli. Sömestri döneminde özellikle ilk hafta yüzde 100 doluyuz. Şu ana kadar Rusya, Ukrayna, İran, Polonya ve Türk misafirlerimizi ağırladık dedi.
     Rusya ve Ukraynanın yanı sıra Polonyadan gelen turistlerin de yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Avşarer, Polonyadan yeni gelecek misafirlerimiz var. Sömestri tatilinde özellikle İranlı misafirlerimiz ağırlıkta olacak. Bütün kayak sevenleri Palandökene bekliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Palandökende kayak keyfi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER