Palandökende Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası

Palandökende Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası


ERZURUM (A.A) - Palandöken Kaymakamlığı Ekmek İsrafını Önleme kampanyası başlattı.
     Palandöken Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile düzenlenen toplantıda kampanya hakkında bilgi alışverişinde bulunulduğu belirtildi.
     Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından yürütülen kampanyala ilgili olarak Toprak Mahsulleri Ofisi Erzurum Şube Müdürü Necati Temirin Palandöken Kaymakamı Şenol Esmere kampanya hakkında bilgi verdiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
     Ekmek İsrafının Önlenmesi Kampanyası Türkiyede günlük 6 milyon ekmek israf edildiğini ortaya çıkaran çalışmaları, kamuoyunun dikkatine sunmayı ve bu konuda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Ekmek israfı, ekmeğin, insanlar tarafından tüketilmemesi yani insan gıdası olarak kullanılmaması, toplumda yaygın bir davranış biçimi olan bayatlamış ekmeklerin çöpe atılması ya da hayvanlara verilmesi. Ekmek israfı Türkiye genelinde günlük 6 milyon adet. 3 milyon adedi fırınlarda, 2,3 milyon adedi hanelerde, 600 bin adedi ise kurumlarda çöpe atılan ekmeğin yıllık ortalama israfı ise 2,1 milyar adet ekmek ve 1,5 milyar lira. Ekmeğini ve Emeğini Koru sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında, Palandöken Kaymakamlığı da kamuoyunun bilinçlendirilmesi çalışmalarına öncelik verdi.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Palandökende Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER