Pakistan Devlet Bakanı Warraich Konyada:

Pakistan Devlet Bakanı Warraich Konyada: -Warraich: Pakistan ve Türkiye yazı üzerinde iki ayrı devlet olsa da biz bunu bir millet olarak hissediyoruz. Biz sizleri kardeş olarak görüyoruz ve çok seviyoruz (Fotoğraflı-Görüntü


KONYA (A.A) - Bir dizi ziyarette bulunmak için Konyaya gelen Pakistan Devlet Bakanı İmtiaz Safdar Warraich, Vali Aydın Nezih Doğanı makamında ziyaret etti.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Valisi Doğan, her yıl Mevlana için bir takım etkinlikler düzenlediklerini, Mevlananın vefatı vesilesiyle 7-17 Aralık tarihleri arasında Şeb-i Arus törenlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Yılın bu sezonunda Konyanın ziyaret edilmesinin doğru bir tercih olduğunu dile getiren Doğan, 11 günlük etkinlikler sırasında 80den fazla organizasyonun gerçekleştirildiğini ifade etti.
     Doğan, Biz de bu dönemde, Hz. Mevlananın yurdundan dünyaya barış, sevgi ve hoşgörü mesajı iletme fırsatı buluyoruz. Konyaya şeref verdiğiniz için teşekkür ediyorum dedi.
     Pakistan Devlet Bakanı Warraich da Hz. Mevlananın dünyaca tanınan bir insan olduğunu, özellikle Pakistanda küçük bir öğrencinin bile Hz. Mevlanayı bildiğini vurguladı.
     Mevlananın eserlerinin Urduca diline de çevrildiğini kaydeden Warraich, Pakistan milli şairi Muhammed İkbalin de onun hayranı olduğunu, Mevlananın yazılarından ve şiirlerinden çok etkilendiğini söyledi.
     Warraich, şöyle konuştu:
     Pakistan ve Türkiye yazı üzerinde iki ayrı devlet olsa da biz bunu bir millet olarak hissediyoruz. Biz sizleri kardeş olarak görüyoruz ve çok seviyoruz. Türkiye Başbakanı Erdoğan, Pakistan ziyaretinde Ben Pakistana geldiğimde kendimi ikinci evimde gibi hissediyorum demişti. Kendisinin belirttiği gibi biz de Türkiyeyi dost olarak görüyoruz. Türkiye, depremlerde, sel felaketiyle karşılaştığımızda hemen yardımını gördüğümüz bir ülkedir.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat / Murat Aslan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Pakistan Devlet Bakanı Warraich Konyada: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER