Pakistanın Ankara Büyükelçisi Shaukat:

Pakistanın Ankara Büyükelçisi Shaukat: -Pakistan, Türkiye kardeş ülke, biz aslında iki ülke, tek milletiz


ESKİŞEHİR (A.A) - Pakistanın Ankara Büyükelçisi Muhammed Haroon Shaukat, Pakistan, Türkiye kardeş ülke, biz aslında iki ülke, tek milletiz dedi.
     Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Eskişehire gelen Büyükelçi Shaukat ve beraberindekiler, Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İş Adamları Derneğini (EGSİAD) ve derneğe üye firmalara ziyaret gerçekleştirdi.
     Shaukat, ziyarette ülke olarak, Türkiye ile ticareti geliştirmek istediklerini ve özellikle Eskişehirin ticaret konusunda Pakistanla çok uyumlu olacağını düşündüğünü belirterek, Pakistan, Türkiye kardeş ülke, biz aslında iki ülke, tek milletiz. Pakistan büyük bir ülke. Yaklaşık 190 milyon nüfusumuz var. Ekonomik anlamda biraz sıkıntı çekiyoruz. Türk firmaların ülkemizde yatırım yapmalarını isteriz. Ticaret yönünden çok büyük fırsatlar var. 2000 yılında ticaret hacmimiz 1 milyar dolardı ve ülke için çok az. İleriki zamanlarda katlanarak artacağına inanıyorum diye konuştu.
    
     -Pakistan büyük, ihtiyaçlarımızda büyük-
    
     Pakistanda inşaat, ulaştırma, tarım ve birçok sektörde büyük fırsatlar var. Bilgisayar yazılımı ve programlama konusunda ilerideyiz. Pakistan büyük, ihtiyaçlarımızda büyük diyen Büyükelçi Shaukat, şöyle devam etti:
     Eskişehire ilk defa geldim ve çok etkilendim. Birçok işi birlikte yapabiliriz. Eskişehirde iyi üniversiteler var ve çok sosyal bir kent. Pakistanda birçok kişi geliyor Türkiye ile ticaret yapmak için. Genelde İstanbula uğrayıp oradan geri dönüyorlar. İstanbuldan sonra Eskişehiri önereceğiz. EGSİADa üye firmaların sektördeki yeri çok geniş. Et ürünlerinde büyük fırsatlar var. Pakistanda genel olarak keçi eti tüketilmekte. Pakistan et ve süt üretiminde 4. ülke. Teknik alt yapı ve nitelikli elemanlarımız bulunmakta. İki ülke arasında ticaretin geliştirilmesi konusunda elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız.
     EGSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Ercan da Shaukat ve beraberindeki heyete EGSİADın kurumsal yapısı ve gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi verdi.
     Davetimizi kırmayıp Eskişehire geldiğiniz için teşekkür ederim. Bu tür ziyaretlerin ülkemiz ve şehrimiz adına büyük kazanımlar gerçekleştirebileceğine inanıyorum ifadelerini kullanan Ercan, Dost ve kardeş ülke olarak gördüğümüz Pakistanla her alanda ikili ilişkilerimizi geliştirmek için EGSİAD olarak elimizden gelen çabayı göstermeye hazırız dedi.
     Programın sonunda Ercan, Shaukate ziyaretinin anısına plaket verdi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Pakistanın Ankara Büyükelçisi Shaukat: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER