Özürlüler ve 65 yaş üstü kişiler

Özürlüler ve 65 yaş üstü kişiler ulaşımdan ücretsiz yararlanamayacak -Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı İnce: -Yasal zorunluluk nedeniyle esnafımız ve açıklamada sözü geçen vatandaşlarımızın karşı karşıya gelmemesi için vatandaşlarımızdan


ANTALYA (A.A) - Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Mehmet İnce, 22 Temmuz itibariyle özürlüler ve 65 yaş üstü kişilerin kent içi ulaşımdan ücretsiz yararlanamayacağını bildirdi.
     Mehmet İnce, yaptığı yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) izin, denetim ve kontrolü altında bulunan toplu ulaşım sisteminden 65 yaş üstü vatandaşlar ile özür oranı yüzde 40 ve üzeri olanların ücretsiz yararlanmalarını sağlayan uygulamanın iptaline ilişkin bir grup esnaf tarafından dava açıldığını kaydetti.
     Esnafın davayı kazandığını belirten Mehmet İnce, 22 Temmuz itibariyle ücretsiz ulaşım uygulamasının kaldırılacağını vurguladı. İnce, esnafın Antalyanın engelli kenti olması nedeniyle uygulamaya tepki gösterdiğine işaret ettiği açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Bazı esnafımız kentimizin ülke genelinde özürlü ve 65 yaş üstü nüfus için tercih edilir bir cazibe merkezi olması dolayısıyla bu yaş grubunun oransal fazlalığı nedeniyle ücretsiz taşımaya tepki göstermekteydi. Başka illerde de 65 yaş üstü ücretsiz biniş iptal davalarının kazanılması sebebiyle bu durumdan rahatsız olan bir grup esnafımız da bilgimiz dışında, yasal haklarını kullanarak açtıkları davayı kazandılar. Takdir edeceğiniz gibi bizler de Antalya Otobüsçüler Odası olarak, hukuk devletinin bir parçasıyız ve herkes gibi yasalara uymak zorundayız.
     Mehmet İnce, mahkeme kararının ardından özürlüler ve 65 yaş üstü kişiler için indirim uygulayacaklarını belirterek, Elimizde olmayan bu yasal zorunluluk nedeniyle esnafımız ve açıklamada sözü geçen vatandaşlarımızın karşı karşıya gelmemesi için vatandaşlarımızdan gereken hassasiyeti göstermelerini istirham etmekteyiz dedi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Özürlüler ve 65 yaş üstü kişiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER