Özhaseki kapalı spor salonu açılışına katıldı

Özhaseki kapalı spor salonu açılışına katıldı


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, hayırsever Demir Karamancı tarafından Demir Karamancı Anadolu Lisesine yaptırılan spor salonunun açılışına katıldı.
     Özhaseki, burada yaptığı konuşmada "Zor kazandığı paraları, hemşehrilerine ve şehrine hayır yapmak için kolay harcayan insanlara sahip olmakla övünüyoruz" dedi.
     Kayserinin son yıllarda göstermiş olduğu pozitif değişime vurgu yapan Özhaseki "Kayseri son yıllar adından hep iyilikle, güzellikle, kalkınma hamlesiyle bahsettiriyor. Şehir olarak gelişiyor, büyüyoruz. Sanayi ve ticaret alanlarında iyi işler yapılıyor. Eğitim alanında 4 üniversite sahibi olduk. Spor alanında Türkiyenin en güzide spor tesislerine sahibiz. Birçok alanda Kayseri artık örnek olarak gösteriliyor" diye konuştu.
     Kayserinin hayırseverlik özelliği ile de adından söz ettirdiğini belirten Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     "Kayseri insanı yaptığı işte kendine yetecek kadar bir meblağı kazandıktan sonra topluma karşı sorumluluğunu yerine getirmek için hayra yönelir. Zor kazandıkları paraları, hayır işleri için çok kolay harcayan insanlara sahip olmakla övünüyoruz. Son 10 yılda 3 kez Hayırseverler Zirvesi gerçekleştirdik. Bu toplantılara Cumhurbaşkanımız Abdullah Gülü de davet ettik. 600 tane hayırseverimize ödül verdik. Bu yıl bir Hayırseverler Zirvesi daha yapmayı planlıyoruz. Çünkü bir sene içerisinde hayır işleyen, övündüğümüz, iftihar ettiğimiz insanlarımızın sayısı 100ü geçiyor. Devletin en üst merkezi olan Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden hayırseverlerimize ödül vermek gibi bir sorumluluğumuz var. Türkiyeye bu konuda da örneğiz. Bunlardan birisi de Demir Bey. Hayırseverlik babalarından kalma. Benim annemler, Onun babalarınının yaptırdığı okuldan mezun olmuşlar.
     Babadan gördüğü görenek, aileden aldığı terbiye, kendisine verilen eğitim, Demir Beyi bu tür sorumlu işler yapmaya itiyor. Kendisinden Allah razı olsun."
     Özhaseki konuşmasının sonunda, Demir Karamancı Anadolu Lisesi öğrencilerine de hayırseverleri örnek almalarını nasihat etti.
     Konuşmaların ardından Özhaseki ve diğer davetliler tarafından spor salonunun açılışı yapıldı.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Özhaseki kapalı spor salonu açılışına katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER