Özel Sporcular Federasyonundan Aldırmaza ziyaret

Özel Sporcular Federasyonundan Aldırmaza ziyaret


ADANA (A.A) - Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Gürdal Gümüş ve Zihinsel Engelli Yüzme Milli Takımı sporcuları, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmazı ziyaret etti.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Aldırmaz, Adana olarak engelsiz kent engelsiz ülke konusunda iddialı olduklarını, bu konuda çok önemli mesafe aldıklarını belirtti.
     Milli takım sporcularını tebrik ve takdir ettiğini vurgulayan Aldırmaz, Zihinsel engelli çocuklarımızı spora yönlendiren öğretmenlerimizi, müdürlerimizi de kutluyorum. Bunu iş olarak görmüyor, çalışmalarını sevgiyle yapıyorlar. Ben de aynı duygu ile hareket eden biriyim. Bu evlatlarımız çok özel ifadelerini kullandı.
     Aldırmaz, iki özel havuzda 2 bin 500 engelli gence spor yaptırdıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Engelliler konusunda diğer branşlarda da önemli mesafeler aldık. Kentimizde çeşitli dallardaki engelli milli sporcularımız kamp yapıyor. Adanayı kamp üssü olarak görüyorlar. Bizde bundan mutlu oluyoruz. Önümüzdeki yıl kentimizde Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası yapılacak.
     Gümüş ise Özel Sporcular Federasyonunun 14 ayrı branşta faaliyet gösterdiğini, bunlardan birinin de yüzme olduğunu ifade etti.
     Göreve geldiklerinde 100 bin engelliyi sporla buluşturacağız sloganıyla yola çıktıklarını hatırlatan Gümüş, Türkiye genelinde şu an 130 bin lisanslı engelli sporcu olduğunu kaydetti.
     Adanada da 200ün üzerinde lisanslı engelli sporcularının olduğunu ifade eden Gümüş, engellilerin spor yapması için federasyon olarak büyük gayretler içerisinde olduklarını vurguladı.
     Daha sonra Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Gümüş, milli takım kampına destekleri nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaza çiçek ve plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Özel Sporcular Federasyonundan Aldırmaza ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER