Özel İdareden 914 derslik

Özel İdareden 914 derslik


KONYA (A.A) - Konya İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi İmar ve Yapı İşleri Daire Başkanlığının çalışmaları hakkında bilgi aldı.
     İl Genel Meclisinin Kasım ayı toplantılarının 10. birleşimine katılarak faaliyetlerini anlatan İl Özel İdaresi İmar ve Yapı Daire Başkanı Ömer Faruk Gündoğar, 2012 yılı içinde Özel İdare ve Genel İdare kaynaklarıyla yaptıkları çalışmalarda yüzde 51 fiziki gerçekleşmeye ulaştıklarını söyledi.
     914 derslikten 265inin tamamlanarak eğitime kazandırıldığını belirten Gündoğar, şunları kaydetti:
     2012 Yılında Özel İdare Yatırım Programı ile İmar, Sağlık, Eğitim, Emniyet, Çevre ve Eğitim Hizmetleri alanında 1 adet imar, 1 adet çevre, 7 adet kültür, 31 adet eğitim, 9 adet sağlık, 18 adet spor hizmeti gerçekleştirilmiştir. Eğitim hizmetlerine ağırlık vererek, Özel İdare kaynaklarıyla 453, Genel İdare kaynaklarıyla 461 olmak üzere toplam 914 derslik yapım çalışması başlattık. 265 derslik bitirilerek eğitime kazandırılmış, 647 okulun onarımı da tamamlanmıştır. Ayrıca İl Özel İdaresi hizmet binası ve Meclis binası yapımı için ödenek ayrılmış, 2012 yılı sonu itibariyle bitirilmesi planlanmıştır. İlçelerde ise İlçe Özel İdare hizmet binaları onarımı, Hükümet Konağı yapımı, tıbbi cihaz alımı, spor salonları, emniyet binaları, kültür merkezleri, sevgi evleri yapımları da devam etmektedir.
     Konya İl Genel Meclisinin, hizmet alanında bulunan birimlerde yol yapımından sonra en fazla yatırımı eğitim ve sağlığa yaptığına dikkat çeken Meclis Başkanı Ali Selvi, aldıkları kararların İl Özel İdaresi organları tarafından başarıyla hayata geçirildiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Özel İdareden 914 derslik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER