Otomobil sporları

Otomobil sporları -Castrol Ford Team Türkiye Pilotu Avcı: -Doğu Avrupa Ralli Kupasını kazanan ilk Türk ekip olmanın mutluluğunu yaşıyoruz


EDİRNE (A.A) - Castrol Ford Team Türkiye Pilotu Yağız Avcı, Doğu Avrupa Ralli Kupasını kazanan ilk Türk ekip olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardımcı pilotu Bahadır Gücenmez ile Sırbistan Rallisinde 3. olarak Doğu Avrupa Ralli Kupasını kazandıklarını hatırlattı.
     Avrupada 4 yarışa katıldıklarını ifade eden Avcı, Sırbistan Rallisi, şampiyonanın sonucunu belirleyen yarış oldu. Yarış genel olarak ıslak asfalt zeminde ve sisli bir havada geçti dedi.
     Bulgaristan Ralli Şampiyonasına dahil olan yarışa tecrübeli Bulgar pilotların da katıldığını kaydeden Avcı, Bulgar pilotların iyi bildiği bir parkurdu. İlk 2 özel etap normal olarak geçildi. 3 özel etapta en iyi zamanı yaparak yarışa başladık. İddialı rakiplerimizin yarış dışı kaldığını öğrenince takım direktörümüz Serdar Bostancıdan gelen direktif üzerine yavaşladık. 2. gün biraz daha tempolu şekilde giderek pozisyonumuzu koruduk. 4. olarak sürdürdüğümüz yarışta önümüzdeki rakiplerden biri lastik patlatıp zaman kaybedince üçüncülüğe yükseldik ve yarışı 3. bitirdik diye konuştu.
     Zorlu mücadelede güçlü pilotların arasından sıyrılmayı başardıklarına dikkati çeken Avcı, sözlerini şöyle tamamladı:
     Doğu Avrupa Ralli Kupasını kazanan ilk Türk ekip olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Babam Nejat Avcının, Volkan Işıkın ve takım direktörümüz Serdar Bostancının önemli yurt dışı başarılar var. Bizim başarımız da Doğu Avrupa Ralli Kupasında bir ilk oldu. Bu hafta sonu da Türkiye Ralli Şampiyonasının son yarışı olan Yeşil Bursa Rallisi var. Şampiyonada ikinci sıradayız. Orada da şampiyonluk için mücadele edeceğiz.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER