ÖSYM Başkan Yardımcısı Pekşen:

ÖSYM Başkan Yardımcısı Pekşen: ÖSYM, bir kişinin, bir adayın bile haksızlığa uğramasına veya birisine ayrıcalık tanınmasına müsaade etmeyecek yapıları oluşturmak için var


BAYBURT (A.A) - ÖSYM Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Pekşen, ÖSYM, bir kişinin, bir adayın bile haksızlığa uğramasına veya birisine ayrıcalık tanınmasına müsaade etmeyecek yapıları oluşturmak için var dedi.
     Pekşen, ÖSYMnin Bayburttaki sınav başvuru merkezlerinde incelemelerde bulunarak Bayburt Sınav Merkezi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Esen Taşgından merkezin kentteki işleyişi hakkında bilgi aldı.
     İnceleme yaptığı merkezlerde kayıt işlemi yaptıran öğrencilerle görüşen Pekşen, öğrencilere, ÖSYMden beklenti, istek ve eleştirilerini içeren anket formu doldurttu.
     Pekşen, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÖSYMnin çoğunlukla basında olumsuz şekilde gündeme geldiğini belirterek, Ama ÖSYMde çok güzel işler yapılıyor, bunlar devam edecek diye konuştu.
     Birinci önceliklerinin sınav güvenliği olduğunu vurgulayan Pekşen, Onu geldiğimiz gün ortaya koyduk. ÖSYM, bir kişinin, bir adayın bile haksızlığa uğramasına veya birisine ayrıcalık tanınmasına müsaade etmeyecek yapıları oluşturmak için var dedi.
     Sınava giren tüm adayların haklarına azami derecede özen gösterdiklerini ifade eden Pekşen, şunları söyledi:
     Bizim şöyle bir sloganımız da oluştu, emeğiniz emanetimizdir diyoruz. Gerçekten her birinin emeğine olan saygımızı göstermek amacıyla çalışıyoruz. Kimsenin aklında en küçük bir benim hakkım yendi ya da ben haksızlığa uğradım anlayışı olmaması için çalışıyoruz. Vaktiyle böyle şeyler olmuş olabilir. Biz bunları çok dile getirmiyoruz, işimizi çok düzgün yapmaya çalışıyoruz. Buna rağmen basında ÖSYM hak ettiği saygıyı almış değil. Ama biz inanıyoruz ki oradaki eleştirilerden de yararlanarak ÖSYMyi daha iyi yerlere getireceğiz.
     ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda Bayburtun üst sıralarda yer aldığını kaydeden Pekşen, şöyle devam etti:
     Bayburt benim dikkatimi sınav analizlerinden sonra çekmişti. Eğitim seviyesi ve yaptığımız sınavlardaki başarıları açısından çok iyi bir yerdeydi. Belki eğitim imkansızlıkları içerisinde bu başarıyı göstermiş olmaları çok dikkat çekici. Ben bunu, bu topraklara bağlıyorum. Demek ki bu topraklarda yetişen insanlar yetkinlik açısından gayet iyi durumdalar. Bayburt adayları ÖSYMnin sınavlarında birçok büyük şehrin üzerinde yer alıyor.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber ÖSYM Başkan Yardımcısı Pekşen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER