OSTİM GİAD Başkanı Türkoğlu:

OSTİM GİAD Başkanı Türkoğlu: -OSTİMde üretimden yönetime kadar her alana kadının titiz, estetik ve renkli eli değmeli


ANKARA (A.A) - OSTİM Genç İşadamları Derneği Başkanı Teoman Türkoğlu, OSTİMde kadın firma sahibi ve kadın yöneticilerin mutlaka artması gerektiğini ifade ederek, OSTİMde üretimden yönetime kadar her alana kadının titiz, estetik ve renkli eli değmelidir dedi.
     Türkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, OSTİMin hızlı büyümesine karşın estetikten yoksun olduğunu öne sürerek, OSTİMde imalattan yönetime kadar her alanda kabiliyetlerinin, renkliliklerinin ve titizliklerinin artması için kadın zekasına ve dikkatine ihtiyaç olduğunu belirtti.
     OSTİMde kadın işletmeci ve idareci sayısının yok denecek kadar az olduğunu bildiren Türkoğlu, şunları kaydetti:
     20 ayrı sektörde faaliyet gösteren OSTİMin en önemli eksiklerinden biri bölgede faaliyet gösteren iş kadını ve profesyonel kadın yönetici sayısının yetersizliğidir. Bu da OSTİMin estetikten yoksun olmasına yol açmaktadır. Kadın elinin değmediği bir yerde ince estetikten, renklilikten, titizlikten söz etmek zordur.
     İş hayatının, özellikle de sanayi bölgelerinin kadınların çalışması için zor yerler olduğunu ifade eden Türkoğlu, bununla birlikte kadınların buralarda çalışmasına engel olan nedenlerin kaldırılması ve kadın girişimcilere teşviklerle destek olunmasıyla OSTİMde de kadın işletmeci ve yönetici sayısı artacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Hüseyin Karatepe
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber OSTİM GİAD Başkanı Türkoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER