Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait para

Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait para koleksiyonunu bağışladı


KONYA (A.A) - Seydişehirde 72 yıldan bu yana esnaflık yapan Mehmet Aşçı (86) antika eşyaları, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait para koleksiyonunu Seydişehirde açılacak müzeye bağışladı.
     Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, eserlerin teslimi sırasında yaptığı açıklamada, bir ömür harcanarak elde edilen eserleri korumanın boynunun borcu olduğunu belirtti.
     Mehmet Aşçının özenle koruduğu asırlık, yöresel eşyaları Seydişehirde açılacak olan müzeye karşılıksız olarak bağışladığını ifade eden Çat, Bağışlanan bu eserleri kayıt altına alarak Seydişehirin hizmetine sunuyoruz. Mehmet Amcadan alınan bu eserleri adının yaşatılacağı bir oda da sergileyeceğiz diye konuştu.
     Yaşının ilerlemesi nedeni ile kendisine ait bu eşyaları Belediye başkanı Abdulkadir Çata teslim eden Mehmet Aşçı, eserlerin bu şekilde emin bir şekilde koruncağını söyledi.
     Bugüne kadar biriktirdiği antika eşya ve paraların gelecek nesillere ışık tutacağını anlatan Aşçı, şunları kaydetti:
     72 yıldır biriktirdiğim antika eşyalar, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait para koleksiyonumu iş yerimde sergiliyordum. Belediye başkanımız bana bu eserlerimi Seydişehir belediyesi tarafından açılacak olan Kültür evinde bulunan müzeye vermem konusunda talepte bulundu. Bende güvenilir bir şekilde korunacağını bildiğim için bağışladım. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait paralar,1940 yılında aldığım çifte silah, dedemden kalma tarihi kılıç ve birçok değerli antika eserlerimi kültür müzesinde sergilenmesi için teslim ettim.
    
     Muhabir: Kadriye Kasap / Basir Gülüm
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait para Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER