Osmanlı Devletinin kuruluşunun 714. yıl dönümü

Osmanlı Devletinin kuruluşunun 714. yıl dönümü -Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Cankaloğlu: -Osmanlının geniş bir coğrafyada tesis ettiği barışın anlamı gün geçtikçe daha iyi anlaşılmaktadır


EDİRNE (A.A) - Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, Osmanlı Devletinin geniş bir coğrafyada tesis ettiği barışın gün geçtikçe daha iyi anlaşıldığını belirtti.
     Cankaloğlu, Osmanlı Devletinin 714. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Osmanlı Devletinin 600 yıldan fazla bir süre geniş bir coğrafyada farklı etnik grupları barış ve sükun içinde idare ettiğini ifade etti.
     Osmanlı Devletinin mirası üzerinde oynanan oyunları gördükçe Türk toplumunun tarihiyle barışık olmasının zaruretinin daha iyi anlaşıldığına dikkati çeken Cankaloğlu, şunları kaydetti:
     Osmanlının geniş bir coğrafyada tesis ettiği barışın anlamı gün geçtikçe daha iyi anlaşılmaktadır. Osmanlı yöneticileri, hakimiyetleri altında bulunan azınlıkların kendi inançları doğrultusunda yaşamalarını sağlamıştır. 714. kuruluş yılında, Osmanlı ile gurur duyuyor, tarihe sayısız başarılar bırakan böyle bir devletin, böyle bir ecdadın torunları olduğumuz için onur duyuyoruz.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Osmanlı Devletinin kuruluşunun 714. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER