Osmaniyede öğrenci servis aracı denetimleri

Osmaniyede öğrenci servis aracı denetimleri


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede öğrenci servis araçlarının kontrol ve denetimlerinde 6 araç sahibine idari para cezası uygulandığı bildirildi.
     İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, yazılı açıklamasında, okul girişlerinde denetimlerin sürdürdüğünü belirtti.
     Osmaniye il merkezinde 61 ilköğretim ve lise düzeyindeki okulda, 235 kişilik ekiple trafik ve asayiş yönünden gerekli tedbirlerin alındığını belirten Ceren, şunları kaydetti:
     Aldığımız tedbirler, çocuklarımızın okullarına güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlamak, okul taşıtlarının karıştığı kazaları önlemek, meydana gelebilecek asayiş olaylarının önüne geçebilmek, okul ile ilgisi olmayan üçüncü şahısların okul çevrelerinden uzaklaştırılarak öğrencilerin huzur ve güven içerisinde eğitim ve öğretimine devam edebilmesini sağlamak için. Bu anlamda ilimizde eğitimin başlamasıyla birlikte 116 okul servis aracında yapılan kontrol ve denetimlerde, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde belirtilen kurallara uymadığı tespit edilen 6 öğrenci servis aracı sahibine idari para cezası uygulandı. Ayrıca eksikliği bulunan öğrenci servis araçları ile ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı bulundukları meslek odasına gereği için resmi yazı ile bilgi verildi. Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, ilimiz merkezinde bulunan 61 İlköğretim ve Lise düzeyindeki okullarda sorumlu 44 amir, 147 polis memuru ve 44 motorize ekip ile trafik ve asayiş yönünden gerekli tedbirler alınmaktadır.
     Ceren, okul girişlerinde öğrenci servis araçlarının denetimlerine devam edileceğini belirtti.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Osmaniyede öğrenci servis aracı denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER